Herjan Brakke pakt de dagzege en MX1 Titel! 26-09

ONK Motocross Markelo Herlings Pakt de Title


In Markelo heeft Herjan Brakke zich verzekerd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap MX1. De Staphorster (2-1) won de zesde wedstrijd van het seizoen en verzekerd zich daarmee van de titel. De Yamaha-rijder werd een beetje geholpen door teamgenoot Marc de Reuver die door een blessure moest toekijken. De Belg Yentel Martens (3-3) werd tweede in het dagklassement voor Ceriel Klein-Kromhof (1-8).

Herjan Brakke pakt de dagzege en MX1 Titel!


Bij de start van de eerste manche duikt Kristof Salaets als leider de eerste bocht in voor landgenoot Jurgen Vannooten, Klein-Kromhof, Brakke, Stuwey Reijnders en de Zeeuw Roy Gijsel. In de bossen stuurt ‘CKK’ zijn Honda naar de leidende positie terwijl Brakke zich opwerkt naar de tweede plek voor Salaets. Martens volgt op de vierde plek maar deze weet hij een ronde later te verbeteren. De KTM-rijder pakt zijn landgenoot en neemt de derde plek over. Vooraan nemen Klein-Kromhof en Brakke afstand van de Belgen. Gijsel heeft zich inmiddels opgewerkt naar de vijfde plek voor Reijnders en de Fin Marko Kovalainen. Nog net in de eerste helft van de wedstrijd weet Brakke de leiding over te nemen maar zo’n vijftien minuten later komt de Honda-rijder toch weer terug. Klein-Kromhof wint na veel blessureleed dit seizoen zijn eerste ONK-manche voor Brakke. De Yamaha-rijder doet goede zaken in het kampioenschap. Martens wordt derde voor Salaets en Kovalainen laat de Suzuki jonkies achter zich en wordt vijfde.

In de tweede manche hebben Brakke en Reijnders een hele goede start en ze duiken schouder aan schouder de eerste bocht in. Na een kleine twee minuten komt Klein-Kromhof echter als leider terug uit de bossen gesprongen. Brakke volgt voor Martens en Reijnders. Na drie ronden neemt Brakke de leiding over en weer een ronde later gaat Klein-Kromhof onderuit. Reijnders was al voorbij aan Martens en nade val van ‘CKK’ heeft de Brabander de tweede plek in handen. Brakke toont zich vandaag een echte winnaar en stuurt zijn Yamaha heel beheerst naar de overwinning. Hiermee wint hij niet de wedstrijd maar verzekerd hij zich ook van de titel! Reijnders rijdt een geweldige wedstrijd en wordt tweede maar mist nipt het podium in het dagklassement. Martens wordt deze manche opnieuw derde voor Salaets en Kovalainen.
 

MX1, Eerste manche:
01. Ceriel Klein Kromhof,Hon
02. Herjan Brakke,Yam
03. Yentel Martens,Bel,KTM
04. Kristof Salaets,Bel,Hon
05. Marko Kovalainen,Fin,Yam

MX1, Tweede manche:

01. Herjan Brakke,Yam
02. Stuwey Reijnders,Suz
03. Yentel Martens,Bel,KTM
04. Kristof Salaets,Bel,Hon
05. Marko Kovalainen,Fin,Yam

 

Stand open NK na 6 van de 7 races:

01. Herjan Brakke,Yam
02. Marc de Reuver,Yam 
03. Kristof Salaets,Bel,Hon 
04. Yentel Martens,Bel,KTM 
05. Stuwey Reijnders,Suz 
06. Rob van Vijfeijken,Kaw

223 pnt

167 "

145 "

141 "

126 "

122 "


>>> Jeffrey Herlings Nederlands Kampioen MX2


Bron: Motocrossplanet

TOP