MAC Lierop | Grand Prix | Omroep Brabant: Superieure Jeffrey Herlings heeft WK voor het grijpen na zege in Lierop 03-09

Omroep Brabant: Superieure Jeffrey Herlings heeft WK voor het grijpen na zege in Lierop 03-09

Herlings verbreekt alle records in Lierop

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag een voorschot genomen op zijn eerste wereldtitel in de MX2-klasse. De WK-leider uit Elsendorp was op het zand van Lierop simpelweg een klasse beter dan het hele veld en won de Grand Prix met twee vingers in de neus.

Omroep Brabant Film: Superieure Jeffrey Herlings heeft WK voor het grijpen na zege in Lierop.


Gesteund door duizenden Nederlandse crossliefhebbers reed Herlings in de eerste manche bijna het hele deelnemersveld op een ronde achterstand. Alleen de Belg Jeremy van Horebeek bleef uit de ijzeren greep van de 17-jarige Brabander. Tommy Searle, Herlings' naaste belager in de WK-stand, finishte als vierde.

Ook in de tweede omloop kregen de ongeveer 20.000 toeschouwers precies dat waarvoor ze naar het circuit waren gekomen. De ongenaakbare Herlings was elke ronde seconden sneller dan zijn concurrenten en finishte uiteindelijk met bijna twee minuten voorsprong.

'In stukjes gehakt' "Super gereden, het kon niet beter. Ik heb ze in stukjes gehakt. Ik ben weer een stap dichter bij de titel", glunderde Herlings na afloop.

"Ik heb de laatste rondjes rustig gereden en was toch nog veel sneller dan de rest. Het was geweldig met de fans hier langs de kant. Super."

Champagne in Faenza? Volgende week zondag heeft Herlings de kans om de wereldtitel definitief veilig te stellen als het deelnemersveld neerstrijkt in het Italiaanse Faenza voor de Grand Prix van Europa.

"Ik ga daar absoluut geen risico's nemen. Natuurlijk zal ik proberen te winnen,

maar als het moeilijk wordt speel ik op safe."

 

Kijk hier voor een mooi verslag van Motocrossplanet

 

Film: Superieure Jeffrey Herlings heeft WK voor het grijpen na zege in Lierop.


 

 

Bron: Omroep Brabant / Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: