MAC Lierop | Grand Prix | Studio sport - Binnenkomst Jeffrey Herlings in Italie 09-09

Studio sport - Binnenkomst Jeffrey Herlings in Italie 09-09

Grand Prix Motocross Championship MX1 & MX2 2012

Jeffrey Herlings heeft in het Italiaanse Faenza de wereldtitel in de MX2 klasse weten te pakken. De rijder uit Elsendorp wist op het betonharde circuit van Faenza beide manches te winnen en verzekerde zich met alleen de Grand Prix van Duitsland nog te gaan van de wereldtitel in de MX2 klasse.

Videobeelden binnenkomst Jeffrey Herlings in Italie.


Met een voorsprong van 65 punten op zijn naaste concurrent, Tommy Searle, begon Herlings aan het weekend in Italie. Jeffrey zou aan tweemaal een vierde plaats voldoende hebben om de titel in de wacht te slepen. Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement ontstonden er al snel diepe sporen. Jeffrey voelde zich goed thuis op de baan en wist in de pre kwalificatietraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook de kwalificatieheat wist hij naar zijn hand te zetten. Herlings pakte kopstart en leidde van start tot finish. Hiermee gaf hij gelijk zijn visitekaartje af en mocht in beide manches op zondag als eerste een plaats zoeken achter het starthek.

In de eerste manche kwam Jeffrey heel goed weg uit het starthek en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Jeffrey zat gelijk in zijn ritme en begon al snel weg te lopen op zijn achtervolgers. Gedurende de wedstrijd had hij een voorsprong van meer dan twintig seconden maar Herlings hield het tempo strak en bleef geconcentreerd zijn ronden rijden. Dit bleek de juiste manier te zijn want Jeffrey maakte ook in de slotfase geen enkele fout en won de manche met een voorsprong van rond de dertig seconden.

In de tweede manche hoefde Jeffrey nog slechts zeven punten te scoren om zich te verzekeren van de wereldtitel. Ook in deze manche pakte hij een hele goede start op zijn goed geprepareerde KTM en kon opnieuw als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en probeerde weg te komen bij zijn achtervolgers. Dit lukte en vanaf dat moment heeft Herlings zijn voorsprong alleen maar verder uit weten te bouwen. In de slotfase nam hij even iets gas terug om geen onnodige fouten te maken maar aangezien zijn voorsprong groot genoeg was, kon dit zonder problemen. Op de finishlijn stonden hem een grote groep Nederlandse fans te wachten die de kersverse Wereld Kampioen zingend en klappend in de armen sloten.

Met een dubbele mancheoverwinning won Jeffrey het dagklassement in Italie en verzekerde zich tevens van zijn eerste wereldtitel in de MX2 klasse. Over twee weken staat de laatste Grand Prix van het seizoen in het Duitse Teutschenthal op het programma.
 

 

Bron: Motocrossplanet / NOS-Sport

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: