MAC Lierop | Grand Prix | MAC Lierop zoekt nieuwe bestuursleden 10-02

MAC Lierop zoekt nieuwe bestuursleden 10-02

Drie vacatures bij bestuur MAC Lierop

Na een zeer succesvol jubileumjaar staan er bij Motorclub MAC Lierop 'voor 2013' een aantal evenementen op de kalender; zoals de DMX wedstrijden op 5 mei en de Clubmotocross op 3 november. Desbetreffende wedstrijden zijn met het huidige bestuur makkelijk te organiseren. De organisatie voor een Grand Prix Motocross is echter andere koek. Voorafgaand aan een dergelijk evenement zit een lang voorbereidingstraject die vanuit een 'compleet bestuur' de nodige aandacht vergt.

 

MAC Lierop zoekt nieuwe bestuursleden

Foto: MAC Lierop zoekt nieuwe bestuursleden.

 

Eind november van het afgelopen jaar maakte Pieter-Paul Vermeulen echter bekend 'mede door zijn drukke baan' te willen stoppen als voorzitter van MAC Lierop. Vermeulen 'vier jaar geleden gevraagd door toenmalig voorzitter Wim Smits' weet dat er heel veel tijd gaat zitten in de voorbereidingen van een Grand Prix weekeind. MAC Lierop verdient een voorzitter 'die zich niet voor 100 maar voor 200% kan inzetten bij een dergelijk evenement'; door af te treden stel ik nu alvast een vacature vacant, aldus Vermeulen.

 

Ook Vice-voorzitter Ton de Groot vond het na 14 jaar wel genoeg geweest en zou zich niet opnieuw herkiesbaar stellen voor een nieuwe termijn. Daarnaast was er binnen het bestuur sowieso al een vacature vacant 'het geen betekend' dat er momenteel 'drie vacatures' openstaan voor een bestuursfunctie bij de Lieropse Motorclub.

 

Tijdens de jaarvergadering van 18 januari jl. namen Vermeulen en de Groot officieel afscheid van het bestuur.

Met het huidige bestuur 'bestaande uit vier leden' is het onmogelijk een dergelijk Grand Prix evenement op poten te zetten.

 

De tijd dringt, want aan het einde van deze maand wordt door Motocrosspromotor Youthstream de officiŰle kalender voor 2013 bekendgemaakt met vlak daarna de start het nieuwe GP-seizoen in Quatar . De vraag of er 'in Lierop' dit jaar nog een Grand Prix plaats zal vinden, hangt volledig af van de kandidatuur stelling bij het bestuur.

 

Voor de rest zijn er geen hindernissen die een GP in de weg zouden staan 'want MAC Lierop beschikt nog altijd over een grote 'fanatieke achterban vrijwilligers' die zich de afgelopen decennia wel bewezen 'heer en meester' te zijn in de organisatie van een dergelijk evenement en wonnen hiervoor diversen internationale prijzen.
 

Mocht u ge´nteresseerd zijn een functie binnen de organisatie te vervullen; neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. U reacties zijn welkom bij Secretaresse Marion van Heugten, email: secr@maclierop.nl

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: