MAC Lierop | Grand Prix | Openingswedstrijd KNMV ONK-Motocross in Oss 11-02

Openingswedstrijd KNMV ONK-Motocross in Oss 11-02

De eerste ONK-punten worden verdeeld in Oss

Op zondag 10 maart worden de eerste punten van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap voor de MX Open-Quads en Zijspannen verdeeld in Oss. Op het prachtige circuit De Witte Ruysheuvel wordt de eerste grote krachtmeting van het seizoen 2013 verreden.

 

Openingswedstrijd KNMV ONK-Motocross in Oss

Openingswedstrijd KNMV ONK-Motocross in Oss.

 

De regerend kampioenen Maurice Klijn (MX3), Jan Vlaeymans (Quads) en de combinatie Etienne Bax-Kaspars Stupelis (Zijspannen) gaan hun titels verdedigen. De eerste wedstrijd van het seizoen brengt natuurlijk extra spanning met zich mee, daar weten ze bij MC Oss wel mee om te gaan.

MX Open
In de MX Open-klasse gaat Klijn de vorig jaar veroverde titel verdedigen maar dat zal een zware klus worden. Na een seizoen rustig aan te hebben gedaan keert Maikel Swanenberg terug in het kampioenschap. De Brabander veroverde in 2010 en 2011 de titel in de MX3-klasse. De andere rijders die hoge ogen kunnen gooien zijn Joey Reijnders, Robin Nijkamp, Mark Wassink en Dylan van Veghel. De inmiddels 25-jarige Reijnders is geboren en getogen in Heesch terwijl Van Veghel in Oss woonachtig is! Natuurlijk willen beide schitteren op De Witte Ruyheuvel en zullen alles uit de kast halen om de beste lokale topper te worden.

Quads
Bij de vierwielers zal de Belg Vlaeymans de te kloppen man zijn, hij veroverde in zowel 2010 als 2012 de titel. Op het circuit van Oss is Mike van Grinsven de lokale favoriet. De uit het naburige Heesch afkomstige W Tec-rijder raakte afgelopen september tijdens de UEM Quads of Nations in Oss geblesseerd waardoor hij vier maanden niet in actie kon komen. De 19-jarige crosser wil voor eigen publiek natuurlijk schitteren waarvoor hij zal moeten op boksen tegen Joe Maessen, kampioen van 2011, Joeri Coppelmans, Marc de Vries en Joris Kersten.

Zijspannen
De laatste drie jaren heeft Etienne Bax de Nederlandse Zijspan titel weten te pakken. Het afgelopen seizoen was de Brabander dicht bij de Wereldtitel maar in de finale pakte Daniel Willemsen deze. In eigenland was Bax de veelvoudige kampioen steeds de baas. Het leuke voor het seizoen van 2013 is het feit dat Robbie Bax, het jongere broertje van Etienne, de bakkenist wordt van Willemsen! Dat beloofd dus een mooie strijd te worden met een extra randje.

De KNMV ONK wedstrijden beginnen om 12.30uur met een wedstrijd van de MX Open-klasse gevolgd door de Quads en als de finale de toppers in de Zijspannen. Alle kampioenschapklasses rijden twee manche waarin gestreden gaat worden om de punten De entree is slechts 15 Euro waarvoor u de gehele dag kunt genieten van het hoogte niveau in de motocross.

 

Meer info over deze wedstrijd: www.motorcluboss.nl

 

 

Bron: KNMV

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: