MAC Lierop | Grand Prix | Belgian Masters of MotoX officieel voorgesteld!20-03

Belgian Masters of MotoX officieel voorgesteld! 20-03

BK Motocross omgedoopt tot Belgian Masters

De nieuwe promotor van het BK motorcross stelde onder ruime belangstelling gisteren morgen het nieuwe seizoen voor. Uit die presentatie werd duidelijk dat de Belgian Masters of MotoX, de nieuwe naam van het Belgisch Kampioenschap, voor een nieuw elan in de motorsport zal zorgen. De vijf wedstrijden van de Belgian Masters of MotoX kondigen zich dan ook aan als erg spectaculair!

 

Dynamic Marketing Group - Belgian Masters of MotoX officieel voorgesteld!

Foto: Dynamic Marketing Group - Belgian Masters of MotoX officieel voorgesteld!.

 

De bezieler van het Belgisch Kampioenschap motorcross n organisator van de Grote Prijs van Belgi in Bastogne, Edmond Detry bracht vanmorgen enkele toonaangevende rijders (Clment Desalle, Kevin Strijbos, Jens Getteman en Shaun Simpson) en de pers samen in Namen. Detry en zijn bedrijf Dynamic Marketing Group willen motorcross naar een hoger niveau tillen door een professionele en innovatieve aanpak. Ook de nieuwe naam Belgian Masters of MotoX past binnen dit kader.

Een uitzonderlijk deelnemersveld


De Belgian Masters of MotoX brengt meteen een indrukwekkende verzameling van internationale rijders op de been. Zo zullen ondermeer Ken De Dycker (eindwinnaar van de MX1 Radson Trophy in 2012), Jens Getteman (eindwinnaar van de MX2 Monster Energy Trophy in 2012), Kevin Strijbos, Evgeny Bobryshev, Shaun Simpson en Jeremy Van Horebeek strijden voor de Belgische titel. Voeg daar wildcard deelnames van toppers zoals Jol Roelants, Gautier Paulin, Steve Ramon en Max Nagl bij. Of wat te zeggen van vicewereldkampioen Clment Desalle die voor zijn thuispubliek zal aantreden in Mons! Met de deelname van Desalle zal de Belgian Masters of MotoX op 7 april dus met de nodige glans op gang worden getrokken. En meer dan ooit kan het Belgische publiek de beste motorcrossers ter wereld aan het werk zien in eigen streek!
Ook op sportief vlak is er nieuws. Het formaat van de wedstrijden zal nauwer aansluiten bij dat van het WK Motorcross. Na een tijdstraining, die de plaats achter het starthek bepaalt, werken de rijders een kwalificatiemanche af. Deze zal op haar beurt de startpositie bepalen voor de twee reeksen tellend voor de Masters of MotoX.

Forse opwaardering mediatisering


De hand van Dynamic Marketing Group zal zich zeker laten voelen in de professionele aanpak van het kampioenschap. Wat betreft marketing, imago, bekendheid van de sport en de infrastructuur op de wedstrijden zelf. Piloten, publiek en pers worden op hun wenken bediend met een vast secretariaat, aankleding van de startzone, eenvormig podium, perszaal enz) . De Belgian Masters of MotoX mogen zelfs rekenen op het peterschap van niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Andr Malherbe. Maar ook wat betreft belangstelling van de TV zal het kampioenschap kunnen genieten van een sterke mediatisering. De promotor heeft hiervoor zelfs een eigen productieteam opgericht. Bovendien zijn spectaculaire beelden van in het hart van de actie gegarandeerd door vier onboardcameras van het merk AEE! In Walloni pakt de RTBF uit met promofilmpjes om wedstrijden aan te kondigen en naast samenvattingen van vier minuten staat er ook een magazine van 13 minuten op stapel voor elk van de vijf rondes van het kampioenschap. Ook in Vlaanderen is er belangstelling van zowel nationale als regionale TV om geregeld verslag uit te brengen van de Belgian Masters of MotoX. Daarnaast onderhandelt de promotor nog met enkele TV-zenders voor een intensieve samenwerking langs Vlaamse zijde.

 

Een nieuwe dynamiek in het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters

Foto: Een nieuwe dynamiek in het Belgisch Kampioenschap Motorcross Inters.


Promotor Dynamic Marketing Group

 

Voor de promotie naar het grote publiek zal Dynamic Marketing Group o.a. een beroep kunnen doen op een partnership met Standard Lige. Maar tal van originele initiatieven zorgen ook voor een meerwarde voor de deelnemers in alle categorien van de Belgian Masters of MotoX:
 

Originele samenwerkingen

 

- De Monster Energy Holeshot Award tijdens de kwalificatiemanche van de MX2 Monster Energy Trophy ter waarde van

  250
- Pirelli Holeshot Award tijdens de kwalificatiemanche in de MX1 Radson Trophy ter waarde van 250
- De KTM MX Talent Cup voor de jongerencategorien, 85cc en 125cc. Waarbij maar liefst een nieuwe motor van KTM te

  winnen is in elk van deze categorien!
- De Pirelli Youth Award beloont elke winnaar in de 85cc, Beloften MX2/125cc en Juniors met een band aangeboden door

  de Italiaanse fabrikant. Bovendien zal ook telkens n rijder in elke klasse worden uitgeloot die op zijn beurt een gratis

  Pirelli in ontvangst mag nemen!

Kortom; onder impuls van Edmond Detry en Dynamic Marketing Group maakt het Belgisch Kampioenschap motorcross zich op voor een nieuwe start in 2013. Zo wordt ook de rijke tradititie van motorcross op topniveau in ons land verder gezet!
 

Kalender 2013 Belgian Masters of MotoX

BK MOTORCROSS


07/04: Mons
01 & 02/06: Kester
11/08: Balen
01/09: Orp‐le‐Grand
15/09: Mont‐Saint Guibert

WK Kalender

17 & 18/08 : GP de Belgique ‐ Bastogne

 

 

Bron: Dynamic Marketing Group

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: