MAC Lierop | Grand Prix | Toch grote kans op Nederlandse zege in Lierop25-08

Toch grote kans op Nederlandse zege in Lierop25-08

Grand Prix Motocross 2013

Toen Jeffrey Herlings in Bastogne zijn schouder blesseerde en enkele dagen later bekend moest maken dat hij vrijwel zeker niet in Lierop kan starten was dat een domper voor de organisatie van de Grand Prix in Lierop.

 

Toch grote kans op Nedelrandse zege in Lierop

Foto: Toch grote kans op Nedelrandse zege in Lierop.

 

Maar het kan verkeren. Want wat gebeurde er zondag? Glenn Coldenhoff uit Heesch won in Engeland zijn allereerste GP. En dat nog wel op een circuit wat alles behalve als een zandbaan te bestempelen valt.
 

Zonder Jeffrey Herlings is de MX2 klasse ineens weer springlevend. Met Jeffrey aan de start wist je bij voorbaat wie er ging winnen maar zonder Herlings liggen de kansen voor iedereen open.
 

Australir Dean Ferris greep die kans in Belgi en Glenn Coldenhoff deed dat in Engeland. Met zijn GP-zege bombardeert Glenn Coldenhoff zichzelf als torenhoog MX2-favoriet. Coldenhoff staat vijfde in het wk-klassement. Hij kan zich in Lierop nog opwerken naar een vierde plaats.
 

In de MX1 komt Antonio Cairoli als kersverse wereldkampioen naar Lierop. Maar of hij daar ook de GP gaat winnen? Dan zal hij toch in eerste instantie een hele vloot Belgen achter zich moeten zien te houden.

Wilt u de GP in Lierop als mediavertegenwoordiger bezoeken, dan heeft u nog enkele dagen de tijd om een accreditatieformulier aan te vragen. Dit kan tot donderdag 29 augustus.

 

 

Bron: MPS - Peter van der Sanden

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: