MAC Lierop | Grand Prix | Crosser Jol Roelants blijvend verlamd 05-07

Crosser Jol Roelants blijvend verlamd 05-07

Grand Prix Motocross 2014

Motocrosser Jol Roelants zal de rest van zijn leven verlamd blijven. De Belg (25) heeft dat te horen gekregen van de artsen in het ziekenhuis van Leuven.

 

Crosser Jol Roelants blijvend verlamd

Foto: Crosser Jol Roelants blijvend verlamd.

 

Roelants kwam drie weken geleden zwaar ten val tijdens de kwalificatie voor de grote prijs van Itali in Maggiore. De MXGP-crosser,die veertiende staat in de WK-stand,liep daarbij een breuk op in de wervelkolom.

 

Roelants onderging twee operaties en bij de tweede werd duidelijk dat de schade aan het ruggenmerg blijvend is en dat volledig herstel uitgesloten is.

 

Roelants: "Ik hoef geen medelijden"

 

Motorcrosser Joel Roelants is voor de rest van zijn leven volledig verlamd vanaf zijn borst. Ondanks de keiharde diagnose toont hij zich erg kranig.

"Ik hoef geen medelijden", zegt de 25-jarige Roelants in GvA. "Natuurlijk ben ik er eventjes niet goed van geweest. Maar er zijn ergere zaken in het leven. Ik heb amper drie procent kans om ooit nog te kunnen lopen. Ik koester die hoop, maar ik moet realistisch zijn."

 

"Na de operatie heb ik beslist om de knop om te draaien. Ik ga een nieuw leven tegemoet. Ik ben er van overtuigd dat er mij nog mooie jaren wachten."

 

Ondertussen betuigen op de diverse sociale media de supporters hun steun. Op Twitter kan je hiervoor terecht op #supportJR. Op Facebook klikten al meer dan 9.840 fans op de pagina Like als steun voor Joel Roelants De familie en het team danken de medische staf, de fans en de mx-collegas voor hun steun.

 

 

Bron: NOS-Sport / VRT-Sporza

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: