MAC Lierop | Grand Prix | ONK Zijspan en Quads te Valkenswaard op 21 juni 2015 17-06

ONK Zijspan en Quads te Valkenswaard op 21 juni 2015 17-06

ONK Zijspancross 2015

Op 21 juni a.s. rijden de zijspannen en quads op het Eurocircuit/Motorcross te Valkenswaard hun wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap.

 

ONK zijspan en quads te Valkenswaard op 21 juni 2015

Foto: ONK Zijspan en Quads te Valkenswaard op 21 juni 2015.

 

Alle ogen zijn uiteraard gericht op Etienne Bax/Kaspars Stupelis die alweer hard op weg zijn naar hun volgende landstitel. Voor Etienne Bax is het als clublid van Motor Vereniging Valkenswaard een thuiswedstrijd dus voor hem telt alleen maar de eerste plaats. Gezien de prestaties van Bax/Stupelis in het ONK en WK de afgelopen tijd, moet dat geen probleem zijn. Maar nu Bax/Stupelis lijstaanvoerder zijn is de jacht op hun geopend. Wie kan het hun nog lastig maken? Wellicht Robbie Bax, de jongere broer van Etienne die met veel acrobatiek zijn werk doet bij Daniel Willemsen. De laatste tijd begint deze combinatie steeds beter op gang te komen en Robbie zal zijn stuurman tot het uiterste aansporen om in de buurt van Bax/Stupelis te blijven. Al is het maar om zijn supporters uit Bergeijk, een paar kilometer in de buurt, eens te laten zien waartoe hij in staat is.

 

Kijken we verder in de tussenstand om het ONK dan zien we op drie Gert van Werven/Peter Beunk staan. Zij voelen de hete adem in de nek van het aanstormend talent Koen Hermans met zijn ervaren bakkenist en ex-wereldkampioen Kenny van Gaalen. In de voorgaande ONK in Halle lieten beiden nog eens overduidelijk zien dat zij momenteel na Bax en Willemsen "the best of the rest" zijn. Momenteel staan Hermans/van Gaalen nog op een povere zesde plaats maar nog maar slechts 13 punten verwijderd van Marcel Willemsen die op vier staat. Dat geeft aan dat de strijd in de subtop nog heel spannend gaat worden. Kwaliteit genoeg achter het starthek maar helaas kunnen we niet ontkennen dat het de laatste tijd wat minder gesteld met het aantal deelnemers. Daarom is men bij MVV op dit moment naarstig op zoek naar buitenlandse teams om het deelnemersveld in Valkenswaard aan te vullen. Het ziet er naar uit dat dit gaat lukken.

 

Valkenswaard vind precies een week voor de GP in het Belgische Genk plaats en is dus een uitstekende kans om als warming-up voor het WK te dienen. Nog een keer kunnen de teams hun krachten meten met Bax/Stupelis of hun materiaal testen. Ook hebben zich recent weer de nodige wisselingen van teams plaatsgevonden en om optimaal voorbereid te zijn op Genk is een extra trainingswedstrijd zeer welkom. Een aantal buitenlandse teams en dan met name uit Belgische hoek, Valkenswaard ligt op een paar kilometer van de Belgische grens, hebben zijn inmiddels aangemeld. Supertalent Julian Veldman grijpt zijn kans om samen met bakkenist Jorrit v.d. Putten weer een ONK te rijden. In de loop van komende week hoopt MVV een definitieve deelnemerslijst te kunnen presenteren.

 

Programma informatie ONK Zijspan & Quads Valkenswaard

 

» Tijdschema

» Aanvullend reglement

» Deelnemerslijst zijspannen

» Deelnemerslijst quads

 

In 2016 zeer waarschijnlijk het WK zijspancross naar Valkenswaard

 

De wereldtoppers uit de MX1 en MX2 klasse doen het Eurocircuit/Motorcross regelmatig aan om de baan goed in zich op te nemen met het oog op de jaarlijks terugkerende Grand Prix. Nu krijgen de zijspantoppers daartoe de kans want als we de voorlopige kalender voor het WK zijspancross 2016 bekijken dan prijkt daar de naam van Valkenswaard als de Nederlandse ronde. Het ONK is dus een uitgelezen kans voor de zijspantoppers om alvast kennis te maken met circuit als voorbereiding op het volgend seizoen.

 

Naast de zijspannen de quads. Ook voor hun geldt, het gaat om de ONK punten maar tevens als laatste voorbereiding voor hun EK een week later in Genk. Over het startveld bij de vierwielers hoeven we niet te klagen. Meer dan genoeg deelnemers uit binnen- en buitenland die het Mike van Grinsven moeilijke proberen te maken. En mocht Van Grinsven toch een brug te ver zijn, de plaatsen achter hem zijn de inzet

 

 

Bron: Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: