MAC Lierop | Grand Prix | Twee top tien noteringen voor Mike Bolink 20-07

Twee top tien noteringen voor Mike Bolink 20-07

KNMV NK Motocross LIerop 2016

Deze dag reden de nationalen MX2 een wedstrijd op het mooie circuit van Lierop de Herselse bossen. Er waren 20 deelnemers in de MX2 en 19 in de MX1 nationalen. De tijd training en wedstrijden zouden dus gecombineerd worden afgewerkt. De tijdtraining ging niet geheel naar wens en Mike moest uiteindelijk genoegen nemen met een 22e tijd.

 

Kay de Wolf wint beide manches van het NK 85cc in Lierop

Foto: Twee top tien noteringen voor Mike Bolink.

 

De eerste manche was Resa-Racing rijder Mike goed vertrokken en melde zich na n ronde als 18e bij de tijdwaarneming. Hij wist zijn wedstrijd goed op te bouwen en wist daarbij de eerste ronden nog wat plaatsjes goed te maken. Dit ging door tot aan de 10e positie die hij tot de laatste ronde in handen had. In de laatste ronde moest hij toch nog een plaatsje inleveren en kwam dus hierbij als 11e totaal over de finish. Na het opmaken van de balans bleek dat hij hierbij de 8e MX2 rijder was.

 

De tweede manche was de start van Mike niet goed en ging hij vervolgens als n van de laatste het bos in. Vervolgens meldde hij zich na n ronde als 24e weer bij de jury. Hij wist gelijk een goede tempo neer te leggen hetgeen hij de hele manche ook goed door kon zetten. Gedurende de wedstrijd wist hij op te klimmen tot aan de 17e plaats en moest toen terug naar de 21e plaats. Om in dit deelnemers veld naar voren te rijden dat vraagt de nodige energie maar dat is aanwezig. Hij moest uiteindelijk diep gaan om vervolgens nog op een 12e plaats totaal over de finish te komen. Maar moegestreden bleek dat hij ook in deze manche de 8e MX2 rijder was. In de totaalstand vandaag wist Mike 10e totaal te worden en was daarmee de 7e MX2 rijder. Deze serie gaat op 3 September verder op de baan van Varseveld.

 

Komend weekeinde helaas geen Zwarte cross voor Mike , maar voorbereiding op de volgende EMX250 wedstrijd in het Belgische Lommel welke in het weekeinde van 31 Juli en 1 Augustus zal plaatsvinden..

 

Bron: Bolinco MX

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: