Benauwde WK-Punten voor Nick Maas uit Lierop 18-08

Grand Prix Zijspancross 2017

De Lieropse bakkenist Nick Maas zette een goede prestatie neer tijdens de GP van Letland. Hij reed samen met zijn Duitse rijder Silvio Senz in Stelpe in de punten. Maas had wel moeite met de hitte.

 

Benauwde WK-Punten voor Nick Maas uit Lierop

Foto: Jens K÷rner - Benauwde WK-Punten voor Nick Maas uit Lierop.

 

"Het was 36 graden, ik kreeg het zaterdag in de training erg benauwd. Het sloeg op mijn ademhaling, ik kreeg bijna geen lucht", zegt Maas. Toch startte de Duits/Nederlandse combinatie in de kwalificatie. En niet onverdienstelijk. Met een negende plaats wisten ze zich direct te kwalificeren.

 

De eerste manche op zondag verliep redelijk vlekkeloos. "We finishten 19e wat 2 WK-punten betekent", zegt Maas tevreden. "In de tweede manche ging de start heel goed en konden we mooi om de vele vallende teams heen. Tot dat een ander team mij achterover uit de bak trok en ik even duizelig was en veel last van mijn knie had", zegt Maas teleurgesteld. De knieblessure was te heftig wat einde GP betekent voor de bakkenist.

 

Benauwde WK-Punten voor Nick Maas uit Lierop

Foto: Maas/Senz #51 - Benauwde WK-Punten voor Nick Maas uit Lierop.

 

Hantje van Hal, de andere Lieropse bakkenist zal dit seizoen niet meer in actie komen. Zijn Belgische rijder Stanneke Goeyvaerts heeft aangegeven dat hij stopt.

 

Team Silvio Senz - Nick Maas:

www.sidecarcrossteam-senz-maas.de - www.facebook.com/International-Sidecarcrossteam-SenzMaas - www.facebook.com/nickmaasbakkenist - www.facebook.com/silviosenz

 

╗ KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

╗ KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

╗ KLIK HIER Uitslagen na GP Oostenrijk

╗ KLIK HIER Actuele standen WSC

╗ KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: