TT-crossbaan Assen bijna klaar 08-09

MXGP Motocross 2017

De laatste vrachtwagens brengen vandaag zand naar het TT Circuit in Assen en dan is de aanleg van de crossbaan voor de MXGP bijna klaar. Voor vrijdag 15.00 uur moeten er 1.200 kippers zand gestort zijn, oftewel 24.000 kubieke meter in totaal. Om kosten te besparen worden dit jaar kippers ingezet in plaats van vrachtwagens. "Daar kan meer zand in, zo besparen we op de brandstofkosten", laat Van Dam weten.

 

Video: RTV Drenthe - TT-crossbaan Assen bijna klaar.

 

"De voorbereidingen op de MXGP dit weekend verlopen soepel", zegt Jan Keur van de Motorclub Assen en Omstreken, organisator van de crosswedstrijd. "We zijn maandag begonnen met de aanleg van het circuit en verwachten dat het morgenochtend helemaal klaar is. Vandaag beginnen we met het neerzetten van de stropakken. En dan kan zaterdag de training beginnen."

 

De MXGP lijkt dit jaar een nog groter spektakel te worden dan de voorgaande twee edities op het TT Circuit. Niet alleen omdat de Nederlanders uitstekend presteren in het WK volgens Keur: "De springbulten zijn dit jaar nog hoger geworden. Ik denk dat de coureurs voor het eerst boven de hoofdtribune gaan uit springen." Dat moet gebeuren op de bulten op het rechte stuk, die ruim zeven meter hoog zijn.

 

TT-crossbaan Assen bijna klaar

Foto: MXGP Assen - TT-crossbaan Assen bijna klaar.

 

De organisatie hoopt dit weekend op 35.000 bezoekers. Er zijn nog volop kaarten verkrijgbaar aan de kassa. Op zondag rijden er extra bussen van 9:00 uur tot 18:00 uur tussen het station en het circuit.

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start.

 

TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2017

 

Wereldkampioen al bekend?

 

De strijd in het wereldkampioenschap motorcross nadert zijn ontknoping. In Assen kunnen dit weekend in zowel de MX2 als de MXGP-klasse de wereldtitels vergeven worden.

 

"Ik denk dat Cairoli en Jonas wereldkampioen kunnen worden. Dat zorgt voor veel extra publiek. Rekenkundig gezien kan ook Jeffrey Herlings nog wereldkampioen worden", zegt Van Dam.

 

Afgelopen maandag werd symbolisch een start gemaakt met de aanleg van het MXGP Circuit Assen.

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: RTV Drenthe

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: