Flashback motorcrosser en ondernemer Eric Geboers 08-05

Motorocrosser, Ondernemer en Teammanager

Eric Geboers debuteert in 1979 op 17-jarige leeftijd in de motorcross. Het begin van een korte maar zeer succesvolle carrire. Van wegen zijn jonge leeftijd krijgt hij al snel de bijnaam "The Kid". In een minimum van tijd wint hij alles wat er maar te winnen valt. Hij is de eerste die wereldkampioen word in de drie klasse (125cc - 250cc - 500cc) en zal in totaal 5-keer wereldkampioen worden. In 1988 wordt hij uitgeroepen tot sportman van het jaar en wint hij de nationale trofee van sportverdienste. In 1990 op zijn 28-ste wordt hij wereldkampioen op de Citadel van Namen en daarna hangt hij op vrij jonge leeftijd zijn helm aan de haak.

 

Video: RTV Kempen/Mechelen - Flashback motorcrosser en ondernemer Eric Geboers.

 

Nadien stapt hij nog amper op de motor. Voor RTV (TV Kempen) doet hij het wel nog eens wanneer hij zijn plannen voor het Hondapark in Balen uit de doeken doet. Onder meer via het Hondapark blijft hij ijveren voor goede accommodatie en opleiding voor motorcrossers.

 

Na zijn carrire als motorcrosser stapt hij het ondernemersleven in en richt hij eerst een evenementenbureau op en later een helikopterbedrijf in Walem bij Mechelen. Een booming business hoopt hij. Van groei heeft hij nooit kunnen profiteren, want omwonenden klagen over geluidsoverlast en hij heeft het moeilijk met het verkrijgen van de nodige vergunningen. Hij moet zijn activiteiten uiteindelijk enkele jaren stilleggen en in 2004 gaat zijn bedrijf failliet.

 

Nadien duikt hij terug in de motorcrosswereld als teammanager bij het Suzuki fabrieksteam. In 2016 komt hij nog een keer in het nieuws wanneer hij zijn speedboot laat voorzien van een aandrijving op aardgas, een primeur voor Belgi. Het is nu tijdens het varen dat Eric Geboers vermist raakt op de recreatieplas Miramar bij Mol, waar hij van een boot was gesprongen om een in het water gevallen hond te redden. Dat werd hem fataal. Eric Geboers is 55 jaar geworden.

 

Bron: RTV Kempen/Mechelen

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: