Herlings verdient vanmiddag de titel beste NL Motocrosser ooit...!!! 16-09

MXGP Motocross 2018

Nog een paar puntjes en Herlings mag zich de beste Nederlandse motocrosser ooit noemen...!!!

 

Het heeft er alle schijn van dat het vandaag de dag wordt van Jeffrey Herlings. Het moet namelijk wel heel gek lopen wil de 24-jarige Brabander in Assen niet zijn eerste wereldtitel in de MXGP-klasse veroveren.

 

De motorcrosser heeft aan zes punten in een van de twee manches genoeg om zich te laten kronen tot 's werelds beste in de koningsklasse.

 

Video: NOS-Sport - Herlings verdient titel beste NL Motocrosser ooit...!!!.

 

Wanneer Herlings vanmiddag dan echt wereldkampioen is en de champagne ontkurkt mag worden, valt er ook voor hem een last van zijn schouders. "Ik sta op een heel streng dieet, dus ik kan niet wachten om eens een lekker frietje in m'n mond te duwen."

 

Verstappen zou Herlings terechte Sportman van het Jaar vinden

 

Als het aan Max Verstappen ligt, wordt Jeffrey Herlings dit jaar tot Sportman van het Jaar uitgeroepen. De 24-jarige motorcrosser uit Oploo pakt dit weekend in Assen, waar de voorlaatste ronde in de MXGP wordt gehouden, vrijwel zeker de wereldtitel.

 

Herlings verdient titel beste NL Motocrosser ooit...!!!

Foto: Red Bull Contentpool - Verstappen zou Herlings terechte Sportman van het Jaar vinden.

 

"Als je ziet hoe vaak hij wint, dan is er ook maar eentje die het verdient om kampioen te worden. Het gaat hem ook zeker lukken", aldus Verstappen tijdens een exclusief interview van Motorsport.com met de Limburger. "Gevraagd of Herlings de titel Sportman van het Jaar moet krijgen, reageert Verstappen vol overgave: "Dat denk ik wel! Maar hij moet eerst natuurlijk nog wel genomineerd worden. Ik hoop voor hem dat dat gebeurt."

 

Dit seizoen zestien GP overwinningen

 

Zijn totaal staat inmiddels op 82.

 

» KLIK HIER Lijst van meervoudige GP Winnaars

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en 250cc komen in Assen aan de start.

 

» TIJSDSCHEMA MXGP ASSEN 2018

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: NOS-Sport

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: