Starthek MAC Lierop gaat Internationaal 27-09

MXGP Motocross 2018

Begin dit seizoen was het Starthekteam al Internationaal door in het laatste weekeind van maart de starts te verzorgen op circuit RedSand, in het Spaanse Valencia. Na diversen WK Motorcrosswedstrijden in het Belgische Lommel en het Drentse Assen zijn de mannen van het Starthekteam dit weekeind te vinden op het roemruchte circuit van Imola.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: NOS-Sport - Starthek MAC Lierop in Assen.

 

De stad Imola is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna, in de provincie Bologna, waar aankomend weekeind het motorcross circus zal neerstrijken om de FIM Motocross World Championship Grand Finale 2018 te presenteren.

 

 opbouw Circuit MXGP Imola

 

Video: Autodromo Imola - Starthek MAC Lierop gaat Internationaal.

 

Op het circuit van Imola werden net als twee weken geleden in Assen de nodige vrachtauto's zand aangesleept voor de aanleg van het complete circuit. Al begin juli begonnen de eerste werkzaamheden om de realisatie van een Motorcross baan mogelijk te maken.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: Autodromo Imola - Marco Melandri, piloot van Aruba Ducati Superbike team.

 

Op het "Autodromo Enzo e Dino Ferrari circuit" werden deze zomer de eerste voorbereidingen ingeluid voor de aanleg van de motorcrossbaan. Voor deze speciale gelegenheid was Marco Melandri, piloot van Aruba Ducati Superbike team en vriend van Autodromo van Imola special guest bij de officile start van de werkzaamheden.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: Autodromo Imola - Starthek MAC Lierop gaat Internationaal.

 

Na 70 jaar weer WK Motorcross in Imola

 

De wedstrijd van het MXGP-seizoen 2018 is fantastisch, want hiermede komt de motorcrosstraditie eindelijk terug naar Imola. Want in 1948 'nu 70 jaar gelden' werd de laatste internationale race georganiseerd door Checco Costa. Na vele decennia is Motocross terug waardoor duizenden Italiaanse fans getuige zijn van MXGP Motorcross op het roemruchte circuit van Imola.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: Autodromo Imola - Starthek MAC Lierop gaat Internationaal.

 

Samen met de MXGP en MX2 klasse zal ook de laatste wedstrijd van de WMX en de EMX300 gepresenteerd door FMF Racing Championships en samen met de Yamaha YZ125 Super Finale plaatsvinden. Veel nationale helden zullen dit weekend aanwezig zijn in Imola, waarvan Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli en Jorge Prado als de belangrijkste coureurs.

 

De Grande Finale op befaamde circuit van Imola

 

Op het parcours tussen de Paddock en de legendarische Rivazza-heuvel, waar grote vedetten als Tony Cairoli, negenvoudig wereldkampioen, Jeffrey Herlings, Tim Gajser, Romain Febvre en Clement Desalle de strijd zullen voeren tijdens het  door het belangrijkste evenement van het seizoen voor off-road liefhebbers. Een geweldig evenement waar we ook de hoofdrolspelers van de MX2 aan het werk zien. Jorge Prado voortijdig wereldkampioen MX2 na niet deelname Pauls Jonass in Imola, daarnaast zal van Italiaanse zijde de aandacht worden gericht op de vijfvoudig wereldkampioen Kiara Fontanesi.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: Autodromo Imola - Starthek MAC Lierop gaat Internationaal.

 

Om het programma te voltooien, de categorien van de Europese 300 en de internationale finale van de Yamaha 125 Trophy. Mis niet de tentoonstelling op het Terras van het Checco Costa Museum vanaf vrijdag 28 september met de motoren die de geschiedenis in het hart van de Italiaanse Motorsport hebben gemaakt en zaterdag 29 de historische parade met de grote kampioenen uit het verleden.

 

Youthstream Vice President David Luongo verklaarde:

 

"Het is een grote eer voor Youthstream om het FIM MXGP World Championship naar Imola te halen voor de Grand Prix van Itali op een van de meest prestigieuze circuits ter wereld.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Foto: Autodromo Imola - Starthek MAC Lierop gaat Internationaal.

 

We willen de heer Uberto Selvatico Estense en zijn hele team bedanken voor de beslissing om de motorcross naar deze locatie terug te brengen. We zijn er zeker van dat het parcours en alle activiteiten rondom het evenement uitstekend zullen zijn en dat de fans iets unieks zullen meemaken. Dit evenement brengt MXGP naar een nieuwe, grotere dimensie op Italiaanse bodem.

 

9-voudig FIM-wereldkampioen, Antonio Cairoli over Imola

 

"Ik ben blij om te zien dat Imola op de kalender staat voor 2018, bovendien vanwege het feit dat dit de laatste GP van het jaar is, zou het de juiste plaats kunnen zijn om iets speciaals te vieren voor mijn fans".

 

Geen Febvre in Imola

 

Als gevolg aan de val van Romain Febvre in Turkije, besliste de rijder uit de Vogezen dat hij niet zal starten in de laatste twee wedstrijden. Betreft de slot-GP in Imola en de MXoN in RedBud, USA.

 

Febvre: "De val gaf een grote impact. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Het is een zware teleurstelling voor mij. Ik ben niet klaar voor de MXoN vanwege een gebrek aan rijtijd. Ik ga me volledig laten genezen met het oog op 2019.

 

Momenteel doet het gerucht de rond dat Jordi Tixier zal invallen voor Febvre. Dat is evenwel niet bevestigd op ogenblik van schrijven.

 

Jorge Prado voortijdig wereldkampioen MX2 na niet deelname Pauls Jonass in Imola

 

Jorge Prado is wereldkampioen MX2 omdat Pauls Jonass zich af heeft gemeld voor de wedstrijd. Jonass blesseerde tijdens de aanrijding met Prado in Turkije zijn knie waarbij een scheur opliep in zijn voorste kruisband. Hieraan is Jonass deze week geopereerd waardoor hij dit weekend niet zal starten tijdens de laatste wedstrijd in Imola en Jorge Prado dus niet meer ingehaald kan worden.

 

Kiara Fontanesi versus Nancy van de Ven


In het WK Dames is nog veel mogelijk. Kiara Fontanesi telt 8 punten voor op Nancy van de Ven. Indien deze twee - het kan - mochten falen, dan heeft ook Larissa Papenmeier nog een kans.

 

Brad Anderson voor Mike Kras kans op de titel EMX300

 

In het EMX300 gaat het tussen Brad Anderson en Mike Kras. 'Ando' kan na de eerste reeks de titel kan halen. Hij heeft een voorgift van 27 punten op de Nederlander.

 

Blijft nog over de enige wedstrijd voor de YZ 125bLU cRU competitie. En Belg daarin: Ryan Bonnewijn.

 

Lees hier alle info over de Finalewedstrijd

 

KLIK HIER Entry-list

 

Mis deze kans niet om aanwezig te zijn bij de ultieme wedstrijd van MXGP.

 

KLIK HIER Om uw tickets van tevoren te kopen

KLIK HIER VIP Imola voor meer details

 

Alle informatie leest u hier www.autodromoimola.it en www.facebook.com/autodromoimola

 

Formule 1 coureur Ayrton Senna

 

Naast de activiteiten dit weekeind blijft het circuit van Imola een bedevaartsoord, ter nagedachtenis aan Formule 1 coureur Ayrton Senna die hier op 1 mei 1994 verongelukte. Naast de bocht des onheils staat een standbeeld van Senna en nog altijd vele vlaggen van fans van weleer.

 

Memoriam F1 Courreur Ayrton Senna 1960-1994

 

Het monument ter nagedachtenis aan F1 Courreur Ayrton Senna geplaatst in de buurt van de Tamburello bocht van de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Deze plaats in het Mineral Water Park, is een "Pelgrimplaats" voor zijn fans geworden, maar ook voor de liefhebbers van Formule 1 in het algemeen.

 

Het monument is een bronzen beeld van Ayton Senna. Ontworpen door de kunstenaar Stefano Pierotti van Pietrasanta (provincie Lucca), vervaardigd op kunstgieterij Del Chiaro, van Pietrasanta, werd ingehuldigd op 26 april 1997.

 

Starthek MAC Lierop gaat Internationaal

Formule 1 legende Ayton Senna verongelukte op het circuit van Imola op 1 mei 1994.

 

Bron: http://www.autodromoimola.it/memorial-ayrton-senna/

Bron: Youthstream / MXWorld / Starthekteam

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: