Motocross Legende Geboers al 1 jaar niet meer onder ons 06-05

Eric Geboers in Memoriam

Vandaag is het precies een jaar gelden dat het noodlot bij 5-voudig wereldkampioen Motocross Eric Geboers toesloeg.

 

Video: RTV Kempen/Mechelen - Motocross Legende Geboers al 1 jaar niet meer onder ons.

 

Eric Geboers debuteert in 1979 op 17-jarige leeftijd in de motorcross. Het begin van een korte maar zeer succesvolle carrire. Van wegen zijn jonge leeftijd krijgt hij al snel de bijnaam "The Kid". In een minimum van tijd wint hij alles wat er maar te winnen valt. Hij is de eerste die wereldkampioen word in de drie klasse (125cc - 250cc - 500cc) en zal in totaal 5-keer wereldkampioen worden. In 1988 wordt hij uitgeroepen tot sportman van het jaar en wint hij de nationale trofee van sportverdienste. In 1990 op zijn 28-ste wordt hij wereldkampioen op de Citadel van Namen en daarna hangt hij op vrij jonge leeftijd zijn helm aan de haak.

 

Nadien stapt hij nog amper op de motor. Voor RTV (TV Kempen) doet hij het wel nog eens wanneer hij zijn plannen voor het Hondapark in Balen uit de doeken doet. Onder meer via het Hondapark blijft hij ijveren voor goede accommodatie en opleiding voor motorcrossers.

 

Motocross Legende Geboers al 1 jaar niet meer onder ons

Foto: RTV Kempen/Mechelen - Motocross Legende Geboers al 1 jaar niet meer onder ons

 

Na zijn carrire als motorcrosser stapt hij het ondernemersleven in en richt hij eerst een evenementenbureau op en later een helikopterbedrijf in Walem bij Mechelen. Een booming business hoopt hij. Van groei heeft hij nooit kunnen profiteren, want omwonenden klagen over geluidsoverlast en hij heeft het moeilijk met het verkrijgen van de nodige vergunningen. Hij moet zijn activiteiten uiteindelijk enkele jaren stilleggen en in 2004 ging zijn bedrijf failliet.

 

Geboers zetten zich ook vele jaren in voor de organisatie achter de Grand Prix Motocross in Belgi. De GP op de Citadel Namen van 2003 tot en met 2007 en Lommel van 2008 tot en met 2015. In 2012 stond zijn organisatie achter de Motorcross der Naties in Lommel.

 

Nadien duikt hij terug in de motorcrosswereld als teammanager bij het Suzuki fabrieksteam. In 2016 komt hij nog een keer in het nieuws wanneer hij zijn speedboot laat voorzien van een aandrijving op aardgas, een primeur voor Belgi.

 

Op 6 mei 2018 werd Geboers vermist nadat hij in de waterplas van het recreatiedomein Miramar in Mol vanuit een plezierboot een hond in nood achterna sprong, waarna hij een dag later werd gevonden.

 

Bron: RTV Kempen/Mechelen

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: