Coenen, Everts en Smets op het podium in Lierop 10-09

ONK Motocross 2019

Na vele jaren was het KNMV Open Nederlands Kampioenschap weer te gast op het circuit van Lierop! In de zwaarste klasse, de 500cc is Lars van Berkel de beste, de SKS Racing-rijder wint beide manches en blijft daarmee Mitchell van Essenburg (3-2) en VLM kampioen Greg Smets (2-3) voor.

Coenen, Everts en Smets op het podium in Lierop

In de lichtste klasse, de 85cc ging de overwinning naar België dankzij Sacha Coenen die derde en eerste werd. De Yamaha-rijder won het dagklassement voor landgenoot Yoran Moens (2-2) en Cas Valk (1-13).

In de 125cc een volledig Nederlands podium met Kjell Verbruggen (2-1), Kay Karssemakers (1-2) en Kjell Stuurman (6-3).

De 250cc wedstrijd wordt gewonnen door Galvin MX Team-rijder Kay Ebben (3-2) die James Carpenter (6-1) en Liam Everts (2-4) voor blijft. Een bijzondere prestatie van Everts die zijn debuut op de SX250F meteen viert met een podiumplaats!

Elzinga breekt bovenarm en bovenbeen in Lierop!

De eerste manche tijdens de wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc in Lierop verliep goed voor Rick Elzinga. De Yamaha-rijder won die wedstrijd maar kende de tweede manche een minder start.

Vanaf de veertiende plaats kwam hij snel de top tien binnen maar in de vierde ronden ging het mis. De 17-jarige crosser uit Zenderen wordt geraakt door een collega waardoor hij buiten het circuit beland. Bij deze crash breekt Elzinga zijn bovenbeen en is de kop van de bovenarm gebroken! Momenteel verblijft de vriendelijke crosser in het ziekenhuis van Helmond waar een operatie volgt om vervolgens hopelijk voorspoedig te herstellen!

Rick is op zondagavond gelijk geopereerd en zover men nu kan zien is dat allemaal succesvol verlopen.

Het bestuur van organisatie MAC Lierop wenst Rick alle sterkte toe en een voorspoedig herstel!