Motocross of Nations 15 jaar na Lierop 26-09

MXoN Motocross Lierop 2004

De laatste Nederlandse Motocross of Nations werd alweer 15 jaar geleden georganiseerd in het Brabantse Lierop. In 2004 werd mede ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de KNMV de MXoN aan Nederland toegewezen. Toenmalig voorzitter van MAC Lierop dhr. Wim Smits presenteerde samen KNMV voorman Martin de Graaff de datums voor deze landenwedstrijd welke destijds in Lierop groots werd binnengehaald.

 

Motocross of Nations 15 jaar na Lierop

Foto: KNMV - MXoN Presentatie: Martin de Graaff en Wim Smits.

 

Met een officiŽle perspresentatie in Hotel Bilderberg van het toen 100-jarige KNMV het jubileumprogramma voor 2004 bekend gemaakt. Bij deze plechtigheid in Oosterbeek zag het nieuwe KNMV-logo het levenslicht en werden de partners voor 2004 voorgesteld.

 

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging vierde het heugelijke feit dat zij in juni 1904 werd opgericht en vanaf die tijd actief is voor de motorrijder en motorsporter in Nederland en de toekenning van de wedstrijd in Lierop was de kers op de taart. Met speciale acties werd motorrijdend Nederland naar Brabant gelokt om de oranje helmen aan te moedigen!

 

Motocross of Nations 15 jaar na Lierop

Foto: MAC Lierop - Motocross of Nations 15 jaar na Lierop.

 

De Nederlanders behaalde een tweede plaats in Lierop

 

De Nederlandse behaalden een tweede plaats bij de Motorcross der Naties, het wereldkampioenschap voor landenteams. Marc de Reuver stelde het zilver veilig met een tweede plaats in de derde en laatste manche op het zandcircuit van Lierop. De laatste keer dat een Nederlands team het podium haalde in de prestigieuze landenwedstrijd, was in 1991 op het circuit van Valkenswaard. Nederland werd toen derde. BelgiŽ veroverde de wereldtitel vooral dankzij een ontembare Stefan Everts. De toen achtvoudige wereldkampioen was ook in Lierop niet te houden en won de eerste en derde manche. Estland behaalde de derde plek.

 

Het crossteam van Oranje had in De Reuver (250cc tweetakt) de vaste waarde, samen met Erik Eggens (125cc tweetakt) die aan Lierop glans gaf met een negende en elfde plek. Bas Verhoeven debuteerde zeer verdienstelijk met een belangrijke achtste plaats in de tweede race. MAC Lierop ontving meer bezoekers dan ooit, de spanning van de wedstrijden was om te snijden: BelgiŽ won en Nederland werd verdiend 2e.

 

Team NL 2004

 

KNMV-teammanager bij de Motocross of Nations was oud-wereldkampioen motocross John van den Berk.

 

MX1: Marc de Reuver, KTM 450

MX2: Erik Eggens, KTM 125

Open klasse: Bas Verhoeven, Honda 450

 

Sfeer verslag van de Lieropse glorietijden

 

Video: TT Circuit - Motocross of Nations 15 jaar na Lierop.

 

Travis Pastrana was heel graag naar naar Lierop gekomen...!!!

 

Travis Pastrana was volop aan het solliciteren naar een plaatsje in het Amerikaanse team voor de Motorcross of Nations in het Nederlandse Lierop. Na het afmelden van Ricky Carmichael had Pastrana een gesprek gehad met teammanager Roger de Coster. Travis Pastrana was van mening dat er in Amerika maar vier rijders waren die in staat zijn om Stefan Everts te verslaan op een zandcircuit. Roger de Coster was blij, met de aanmelding van Travis Pastrana voor het Amerikaanse team. Het laatste woord was aan de Amerikaanse motorcrossbond, die het team van Amerika zouden samenstellen. Uiteindelijk viel jammerlijk de beslissing om geen US team naar Lierop te sturen.

 

Results MX of Nations Lierop 2004

 

01. Belgium 17

02. Netherlands 32

03. France 41

04. Estonia 41

05. South Africa 41

06. Finland 46

07. New Zealand 76

08. Canada 79

09. Great Britain 86

10. Portugal 90

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: