Kalenderupdate 2021: FIM Wereldkampioenschap motorcross 10-02

MXGP Motocross 2021

Infront Moto Racing wil graag informeren over de updates van de voorlopige kalender van het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021. Het MXGP-seizoen start tijdens het Pinksterweekend wordt op circuit de Witte Ruysheuvel in Oss waar de grootste Nederlandse motorcrosswedstrijd van het jaar georganiseerd wordt.

 

Kalenderupdate MXGP 2021

Foto: Infront Moto Racing (Youthstream) - Kalenderupdate MXGP 2021.

 

Als gevolg van de huidige situatie met betrekking tot de COVID-19 pandemie, zal de race-kalender van de FIM Motocross World Championship later dan oorspronkelijk startten, met de eerste Grand Prix gepland voor de 23 mei in Oss met de MXGP van Nederland.

 

Volg hier Stichting Motorcross Oss

 

Website MXGP Oss

Facebook @MotorclubOss

 

Hashtag - Facebook #MotorclubOss -  Twitter #MotorclubOss - Instagram #MotorclubOss

 

MXGP Oman naar 2022

 

Oorspronkelijk stond de MXGP van Oman op 3 april als startdatum gepland maar deze is uitgesteld tot 2022, terwijl de MXGP van Itali, MXGP van Portugal en de MXGP van Duitsland zal worden verplaatst vanaf april / Mei tot oktober.

 

Twee nieuwe wedstrijden in Indonesi

 

Andere veranderingen zijn onder meer twee nieuwe locaties waar de twee Indonesische wedstrijden zullen plaatsvinden. De MXGP van Azi in het pittoreske Borobudur zal op 4 juli plaatsvinden, terwijl de MXGP van Indonesi in Bali op 11 juli verreden zal worden.

 

MXGP van China terug op de kalender

 

Bovendien staat de MXGP van China opnieuw gepland op 7 november met een nog aan te kondigen locatie evenals de MXGP van Argentini welke op 21 november gehouden zal worden op een spannende nieuwe circuit.

 

Hopelijk weer toeschouwers welkom in 2021

 

Het doel voor het seizoen 2021 is om eindelijk weer toeschouwers te verwelkomen en dit op een veilige en verantwoorde manier te kunnen doen; er moesten bepaalde wijzigingen worden aangebracht als gevolg van de huidige pandemie.

 

Vooralsnog geen wijzigingen overig seizoen

 

Terwijl een aantal Grand Prix verplaatst zijn zullen andere evenementen, waaronder de FIM SNX World Championship, gepland op de 9 en 10 april in Rovaniemi in Finland, samen met de FIM Junior Motocross World Championship op de 31 juli en 1 augustus in Megalopolis in Griekenland, evenals de FIM-E Motocross of European Nations, gepland voor de 18 en 19 september in Riola Sardo in Itali, volgens de huidige kalender doorgang vinden.

 

Monster Energy FIM MXoN 2021 binnenkort bekend

 

Daarnaast zijn we enthousiast de langverwachte Monster Energy FIM Motocross of Nations in 2021 terug te verwelkomen, die plaatsvindt op de 26 september. Hoewel oorspronkelijk het beste offroad-evenement van het seizoen in Imola zou worden gehouden, zal de Italiaanse locatie dit jaar geen gastheer zijn van de MXoN. Hiervoor zal binnenkort een nieuwe locatie worden aangekondigd.

 

We danken jullie allemaal voor de steun en begrip, aangezien MXGP zich blijft inzetten om iedereen weer een prachtig raceseizoen te bezorgen!

 

Bron: Infront Moto Racing (Youthstream)

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: