Van de Moosdijk gaat voor eerste seizoenspodium in Oss 16-07

MXGP Motocross 2021

In MX2 zal Eindhovenaar Roan Van De Moosdijk van F&H Kawasaki Racing team ongetwijfeld een van de hoofdrolspelers zijn voor het podium in Oss.

 

Van de Moosdijk gaat voor eerste seizoenspodium in Oss

Foto: #ShotbyBavo - Van de Moosdijk gaat voor eerste seizoenspodium in Oss.

 

Na in de buurt van een top drie overall finish te zijn gekomen in het Orlyonok en Matterley Basin, zal Van De Moosdijk pushen voor zijn eerste podium van het seizoen waarbij het thuisracen hem zeker voordeel zal opleveren, maar zijn teamgenoten Mathys Boisrame en Mikkel Haarup kunnen ook niet worden uitgesloten, met Boisrame die vorig seizoen enorme verbeteringen in het zand liet zien en tot nu toe heeft hij dit jaar consequent gevochten bij de top van het veld.

 

Jago Geerts, Maxime Renaux en Thibault Benistant

 

Nog een van de grootste bedreigingen voor de overwinning is de Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2- ploeg. Alle drie de rijders, Jago Geerts, Maxime Renaux en Thibault Benistant hebben het in zich om de races te aan te voeren. De in Belgi geboren Geerts heeft natuurlijk het grootste voordeel dat hij een ijzersterke zandrijder is, maar Renaux kan ook goed op de zachte ondergrond presteren, zoals hij vorig seizoen bewees in Valkenswaard, waar hij als tweede eindigde op het podium. En natuurlijk zal Benistant vol vertrouwen zijn na zijn overwinning in race n in Maggiora. Dus alle drie de rijders kunnen dit weekend een show neerzetten.

 

Tom Vialle moet zijn botbreuk meer rust gunnen

 

Een van de grootste vragen in de Nederlandse Grand Prix was of we Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing team zullen zien terugkeren. Helaas moet Vialle de races in Oss  missen na twee lastige GP's vanwege een gebroken hand. Het gebroken bot in zijn hand is bijna genezen, maar meer stress zou een tegenslag kunnen zijn voor de verdedigende wereldkampioen, daarom nam de Fransman de beslissing om in Oss niet aan de wedstrijden deel te nemen. Op dit moment staat Vialle 11e in het kampioenschap op 63 punten achterstand op leider Mattia Guadagnini.

 

Hoe goed Mattia Guadagnini presteren in het Brabantse zand

 

Voor Guadagnini zullen de komende races een echte test zijn om te zien of de Italiaan net zo goed kan presteren op zand als hij dat in de hardpack races dit seizoen tot nu toe liet zien, en te bekijken of de red plate extra druk op de rookie kan leggen door in Oss twee solide races te rijden en zijn podiumsucces voort te zetten.

 

Ruben Fernandez zicht in de top drie kampioenschap

 

Natuurlijk zal Honda rijder Ruben Fernandez ook zicht krijgen in de top drie van het kampioenschap. Fernandez heeft zich de afgelopen races van zijn felle kant laten zien en is betrokken geraakt bij een aantal sterke bevochten om topposities de laatste races waarvoor hij sterk aandrang. De races in Oss zullen voor de Spanjaard een nieuwe kans zijn om zich dit seizoen te verstevigen als titelkandidaat na een aantal zeer goede races tot nu toe.

 

Kansen voor De Wolf om te schitteren in Oss

 

Een andere rijder die zijn beste prestatie wil neerzetten, is Kay De Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team, die voor het eerst tijdens zijn thuis Grand Prix in de MX2 Wereldkampioenschapsklasse zal rijden. Twee weken geleden hadden zowel De Wolf als Beaton een aantal goede races, beide eindigden ze in de top 10 en vochten samen in de top 5 in n van de manches. Voor De Wolf is dit een kans om te schitteren en te laten zien wat er later in het seizoen verwacht kan worden naarmate hij meer zelfvertrouwen krijgt.

 

EMX Wedstrijden Zaterdag in Oss

 

Naast de gebruikelijke MXGP- en MX2-races, komen in Nederland ook de EMX250 en EMX Open Championships aan de start. In de Europese EMX250 klasse leidt Fantic Factory Team Maddii- rijder Nicholas Lapucci het kampioenschap voor Kevin Horgmo en Cornelius Toendel van SM Action Racing Team van Riley Racing Yamaha.

 

 

Na een ongelooflijke prestatie in Maggiora twee weken geleden voert Filippo Zonta ondertussen de leiding aan in de EMX Open voor Nicholas Dercourt en Davide De Bortoli. Met de grote concurrentie in beide kampioenschappen het spannend worden wie er dit weekend als beste uit de bus zal komen.

 

Complete programma informatie MXGP Oss

 

Naast de MXGP en MX2 zullen ook de EMX250 en EMX Open verreden worden. In beide klassen zijn ook veel Nederlanders actief, meer dan de moeite waard om dit allemaal te komen bekijken!

 

Timetable

MXGP Entry List

MX2 Entry List

EMX250 Entry List

EMXOPEN Entry List

 

KLIK HIER Voor alle verdere informatie over MX Grand Prix Oss

 

Bron: MXGP - Infront Moto Racing

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: