WMX Dames welkom bij Dutch MX Season Opener Lierop

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  25-11-2022

Op zondag 5 maart wordt de Dutch MX Season Opener georganiseerd op het circuit van Lierop.

 

WMX Dames welkom bij Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Shana van der Vlist - WMX Dames welkom bij Dutch MX Season Opener Lierop

 

In deze eerste krachtmeting van het seizoen op Nederlandse bodem komen vier klassen aan de start:

  • 500
  • 250
  • 125
  • 85

Na de bekendmaking van het evenement, zijn er veel positieve berichten binnen gekomen, ook van een aantal snelle Nederlandse dames. Hierdoor is besloten dat de dames die uitkomen in het wereldkampioenschap kunnen deelnemen en samen zullen rijden in de 125cc klasse.

 

Commentaar mede organisator Arno van den Brink: "Gelijk na de bekendmaking kwam er de vraag van een snelle Nederlandse dame of ze kon deelnemen in de 250 klasse. Zoals het er nu naar uitziet zal de 250 klasse een sterke klasse gaan worden tijdens het evenement waardoor de snelheid van de dames beter tot zijn recht zal komen in de 125cc klasse. We hebben dit een aantal jaren geleden tijdens een internationale wedstrijd in Arnhem al gezien toen Shana van der Vlist in een manche lang in de top vijf reed. We hebben in Nederland een sterke groep Nederlandse dames en die geven we graag de kans om alvast wat wedstrijdritme op te doen voor de start van hun wereldkampioenschap!"

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op info@motocrossplanet.nl of Chat on WhatsApp.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: