MAC Lierop | Grand Prix | Omroep Brabant Video: Gemert loopt uit voor huldiging motorcrosser Jeffrey Herlings 12-09

Omroep Brabant Video: Gemert loopt uit voor huldiging motorcrosser Jeffrey Herlings 12-09

De huldiging dinsdagavond op het Ridderplein in Gemert

Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp is dinsdagavond in Gemert gehuldigd. Duizenden fans wilden een glimp opvangen van de kersverse wereldkampioen.
 

Film: Jeffrey Herlings over zijn huldiging.


Herlings genoot zichtbaar van het feestje. "Ik waardeer het enorm."

Herlings werd zondag wereldkampioen in de MX2-klasse. Hij is de vierde Nederlandse wereldkampioen. Strijbos (1986), John van den Berk (1987, 1988) en Pedro Tragter (1993) gingen hem voor.

Binnenkomst op een Ferrari
Om zeven uur dinsdagavond was het dan eindelijk zo ver. Duizenden mensen stonden langs de kant te wachten op de de wereldkampioen. Die kwam niet op een motor, maar in een heuse Ferrari aanzetten. Herlings bedankte op het podium zijn trouwe fans die bij veel van zijn races zijn geweest. "Ik waardeer het enorm dat jullie hier allemaal voor mij zijn gekomen."

Burgemeester Jan van Zomeren van Gemert-Bakel vindt het een geweldige presentatie van Herlings. Herlings kreeg van hem een speciaal bronzen beeldje voor zijn bijzondere presentatie en een gemeentelijke onderscheiding. Onder de klanken van Queen, de favoriete band van Herlings, vierde hij zijn wereldkampioenschap. De champagne vloeide rijkelijk.
 

Film: Jeffrey Herlings over zijn huldiging.


Huldiging een dag verzet
Maandag kwam de 17-jarige motorcrosser aan in Nederland. Aanvankelijk zou hij op dezelfde dag worden gehuldigd, maar het vliegtuig met zijn vader en een groep trouwe fans had vertraging. Daardoor werd de huldiging een dag verzet. Deze werd door Omroep Brabant live uitgezonden op internet.
 

 

Bron: Omroep Brabant - Yoeri Nijs

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: