MAC Lierop | Grand Prix | Jeffrey Herlings wil concurrentie op een minuut rijden in Valkenswaard 29-03

Jeffrey Herlings wil concurrentie op een minuut rijden in Valkenswaard 29-03

Grand Prix Motocross 2013

Het is maandag niet de vraag wie de motorcross Grand Prix in Valkenswaard gaat winnen. Dat wordt Jeffrey Herlings.

 

Film: Omroep Brabant - Jeffrey Herlings wil concurrentie op een minuut rijden in Valkenswaard.

 

De vraag is wel op hoeveel achterstand hij de concurrentie gaat rijden. De Elsendorper heeft daar wel een idee over. "Winnen is het belangrijkste, maar ik ga daar naar toe om twee races te winnen met een minuut voorsprong."

 

De regerend wereldkampioen MX2 is dit seizoen opnieuw oppermachtig. Tegenstand heeft ie nauwelijks. "Dit seizoen is tot nu toe gemakkelijker. De meeste concurrenten zijn weg en anderen maken dan de fout om te gemakkelijk te gaan denken. Ik probeer realistisch te blijven en geen fouten te maken. Dan ga ik op weg naar mijn tweede wereldtitel."

'Hij kan natuurlijk niet blijven winnen'
Glenn Coldenhoff uit Heesch klopt zachtjes op de deur bij Herlings, maar voorlopig kan hij nog niet tippen aan de wereldkampioen. Coldenhoff doet het wel goed en staat vijfde in de stand om het wereldkampioenschap. "De afgelopen winter heb ik heel wat progressie gemaakt. Ik heb heel hard getraind en een schouder- en elleboogoperatie achter de rug. Ik denk dat ik er een heel stuk beter ben uitgekomen. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken." En, doelend op Herlings: "Hij kan natuurlijk niet bljven winnen."

Dat ziet Herlings uiteraard anders. Ook al is het niet iets wat hij steeds 'zomaar even doet'. "Het is nooit makkelijk om een GP te winnen en een thuis-Grand Prix brengt altijd extra druk met zich mee. Winnen is maandag het belangrijkste, maar ik ga daar naar toe om twee races te winnen met een minuut voorsprong."

Een samenvatting van de Grand Prix Valkenswaard is maandagavond 1 april te zien op Omroep Brabant TV vanaf 19.17 uur, daarna ieder uur herhaald.

 

Kijk voor meer informatie www.gpvalkenswaard.nl
 

 

Bron: Omroep Brabant - Marjolein Kronenberg

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: