MAC Lierop | Grand Prix | Persvoorstelling BK Kester met opnieuw toppers op motorcross Kesterheide 11-05

Persvoorstelling BK Kester met opnieuw toppers op motorcross Kesterheide 11-05

BK Motocross omgedoopt tot Belgian Masters

Onder ruime belangstelling werd gisteren de tweede proef van de Belgian Masters 2013 voorgesteld aan de pers. Velen trotseerden de monsterfiles om aanwezig te zijn op de prachtige locatie, het kasteel Gravenhof waar AMC De Toekomst Dworp uit te doeken deed wat er op 1 en 2 juni op de Kesterheide te gebeuren valt.

 

This text will be replaced

Video: Ring TV - Persvoorstelling BK Kester met opnieuw toppers op motorcross Kesterheide.

 

Onder ruime belangstelling werd gisteren de tweede proef van de Belgian Masters 2013 voorgesteld aan de pers. Velen trotseerden de monsterfiles om aanwezig te zijn op de prachtige locatie, het kasteel Gravenhof waar AMC De Toekomst Dworp uit te doeken deed wat er op 1 en 2 juni op de Kesterheide te gebeuren valt. Voorzitter Ren Deboeck vertelde dat er al zeker n verandering zou zijn tegenover vorig jaar, het zal namelijk mooi weer worden. Er zijn nog wel wat nieuwigheden voor de organisatie van wat Stefan Everts zo mooi verwoordt als De Ronde van Vlaanderen in de motorcross . Dit jaar heeft de club de toelating om de inrichting over twee dagen te spreiden zodat ook de jeugd , de Beloften, de Juniors MX2, de Juniors MX1/3, de Seniors Open , de Masters, de Nationalen MX2, Nationalen MX1/3 kunnen strijden voor de Belgische titel, wat voor de clubpiloten en piloten uit de streek een unieke gelegenheid is om zich te tonen voor eigen volk. Ook zal er weer een reeks zijn voor de Quads en de Zijspannen zullen zich in de strijd werpen in de Amacro Trophy.
 

Indrukwekkend deelnemersveld op legendarische BK Kester


Dat de piloten uit het WK Motorcross de wedstrijd in Kester hoog in het vaandel dragen bewijst het indrukwekkend deelnemersveld voor de Inters Open Radson Trophy en de Inters MX2 Monster Energy Trophy. In de MX1 hebben Ken De Dijcker, Kevin Strijbos, Max Nagl, Rui Gonalves, Jeremy Van Horenbeek, Shaun Simpson, Jol Roelants, Xavier Boog, Davide Guarneri, Evgeny Bobryshev , Kenny Vandueren, Jens Getteman, Marc Dereuver hun deelname bevestigd. In de MX2 komen ondermeer Jordi Tixier, Jake Nicholls, Petar Petrov, Romain Febvre, Kevin Fors en Brent Van Doninck aan de start. Het lijkt wel een kleine Grand Prix te worden daar op de Kesterheide en voor de Belgische supporters een unieke kans om een groot aantal toprijders uit het WK aan het werk te zien.

Aanwezige rijders Persconferentie

 

De rijders gisteren aanwezig, Van Horebeek, Gonalves, Roelants, Nagl, Simpson, de zijspanduo's Van Dale-Smeuninx en Adriaenssen-Van den Bogaert bevestigden allen dat ze ernaar uitkijken om zich in de strijd te werpen op dit prachtige natuurlijk circuit. Het parcours is anders dan de circuits die ze in het WK voorgeschoteld krijgen. Enkelen onder hen wisten er in het verleden reeds de overwinning of een podiumplaats te behalen anderen rijden er voor de eerste keer. De rijders zijn het erover eens dat Kester een heel mooi circuit is maar ook een heel technisch en zeker geen gemakkelijk circuit. Het belooft dus spektakel te worden daar op de Kesterheide.

Samenwerking Promotor Dynamic Marketing

 

Nieuw voor Kester is dat dit jaar weer met een promotor gewerkt worden. De groep Dynamic Marketing onder leiding van ex-motorcrosser Edmond Detry wil een nieuw elan brengen aan het Belgisch kampioenschap dat vanaf dit jaar omgedoopt werd naar Belgian Masters met een affiche die de aandacht van de jeugd moet trekken. AMC Dworp is blij dat het met de promotor kan samenwerken en Edmond Detry bevestigt dat zonder de hulp van de organiserende clubs het heel moeilijk zou zijn om zijn doel te bereiken, namelijk motorcross in Belgi terug naar een hoger niveau tillen, de media terug warm maken voor deze prachtige sport.

 

Toekomst

 

Ren Deboeck kaart nog even het probleem aan dat ons ondertussen allen bekend is. Wat met de Kesterheide in de toekomst ?! Momenteel is er een overeenkomst bereikt om nog 3 jaar de wedstrijd te organiseren op dit unieke circuit van de Kesterheide. Zoals het er nu uitziet zou het doek dus in 2015 vallen maar de mensen van AMC De Toekomst in Dworp geven niet op en blijven zoals hun naam het verraadt werken met een visie om het pad te effenen voor de volgende generatie. Er zijn nog steeds onderhandelingen aan de gang en de club rekent dan op jullie steun. Dus allen naar de Kesterheide op 1 en 2 juni. Met dit circuit en dit deelnemersveld kan het enkel een groot motorcrossfeest worden waar we allen kunnen tonen hoe sterk onze geliefde sport in ons Belgenlandje leeft en hoe wij als motorcrossfans allen samen een sterke groep kunnen vormen in de strijd om het behoud van circuits in Belgi.

 

KLIK HIER - Foto's persconferentie BK Kester

 

Kijk voor meer info via de website: www.amcdworp.be

 

 

Bron: MXWorld - PGM / Ring TV / AMC Dworp

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: