MAC Lierop | Grand Prix | Jeffrey Herlings toch aan de start in Lierop 06-09

Jeffrey Herlings toch aan de start in Lierop 06-09

Grand Prix Motocross 2013

Wereldkampioen motorcross Jeffrey Herlings staat zondag toch aan de start tijdens de laatste Grand Prix van dit seizoen. Deze Grand Prix wordt verreden in het Brabantse Lierop. Lierop is het favoriete circuit van Herlings.

 

Jeffrey Herlings toch aan de start in Lierop

Foto: Jeffrey Herlings toch aan de start in Lierop.

 

Er staat voor hem niets meer op het spel maar Herlings wil de Grand Prix in Lierop niet missen. Hij komt om te winnen, ook al heeft hij nog pijn aan zijn schouder. “Maar ik ben erger gewend’, aldus de crosser uit Elsendorp.

Op vrijdagmiddag zijn in Lierop de motoren van Herlings ter keuring aangeboden. Jeffrey heeft op vrijdagochtend met de motor getraind en daar een dusdanig goed gevoel aan over gehouden dat hij aan de GP deel wil nemen. Bij aankomst op het circuit is hij eerst nog medisch onderzocht, een normale procedure bij iemand die een blessure heeft gehad.
 

Op zaterdag zijn in Lierop de trainingen. Gaat alles goed dan staat hij op zondag om 12.00 uur gewoon achter het starthek.

 

Verrassing van Herlings


Tijdens de machinekeuring voor de Grand Prix van Lierop kregen we een verrassing. De motor van Jeffrey Herlings werd uit de KTM trailer geladen en in plaats van dat deze in de tent neer werd gezet, ging deze naar de machinekeuring.

Uiteraard was dit rede om eens verder te horen hoe het er voor staat. We hebben vernomen dat Jeffrey vandaag een training heeft afgewerkt. Hoe deze is verlopen is niet bekend maar er bestaat toch een grote kans dat Herlings dit weekend toch aan de start verschijnt.

Teammanager Stefan Everts staat nog niet achter de keuze van Herlings om te rijden. Hij zegt dat twee doktoren naar de blessure hebben gekeken en dat beide doktoren hem hebben geadviseerd om niet te starten. Jeffrey moet het zelf weten, het zal zijn eigen beslissing zijn als hij rijdt. Ik volg op wat de doktoren hebben geadviseerd.

Echter de enige die op dit moment weet hoe het voelt als hij op de motor zit is Jeffrey zelf. Ook zet hij op zijn twitter
dat hij een verrassing voor ons allemaal heeft. We hopen dan ook dat hij dus gewoon zal starten!
 

 

Bron: Motocrossplanet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: