MAC Lierop | Grand Prix | JR revalideert op zijn Roelants 04-11 05-11

JR revalideert op zijn Roelants 04-11

Grand Prix Motocross 2014

We beloofden U op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van de revalidatie van Jol Roelants. Momenteel is Jol hot op TV. Zpos werd de Benefiet ruim in beeld gebracht, met Stingray in een heel klein bijrolletje. Ook de kranten dragen hun steentje bij. Onder Thor wat citaten uit GVA van vrijdag 31 oktober 2014.

 

JR revalideert op zijn Roelants

Video: JR revalideert op zijn Roelants.

 

De na een ongeval verlamde Grobbendonkse motorcrosser Jol Roelants wandelt enkele meters in een robotpak. De weg naar volledig herstel is nog lang, maar Roelants is nu strijdvaardiger dan ooit.

 

Jol Roelants plaatste op zijn Facebookpagina www.facebook.com/JoelRoelants een filmpje van zijn 'eerste stapjes'. Aarzelend en met de hulp van twee begeleiders wandelt de 25-jarige atleet uit Grobbendonk enkele meters. De crosser zet voorzichtig zijn eerste stapjes dankzij een bionisch pak en veel wilskracht.

 

Voor de mensen die mijn revalidatie een beetje mee willen beleven

Meer info op de fb pagina "De Zomer Van 2014"

Video: JR revalideert op zijn Roelants.

 

"Het was mijn eerste wandeling sinds het ongeval. En nee, het was voor mij geen emotioneel moment. Ik ben niet het type dat snel onder de indruk is. De voorbije maanden heb ik nauwelijks gehuild. Ik woon sinds kort samen met mijn vriendin Michelle. Mijn maten komen me elke dag halen om een tour te rijden met de handbike. Daarnaast hou ik hier thuis in de garage mijn conditie op peil met wat fitness."

 

Een goede conditie is meegenomen om jezelf te bewegen in het Ekso Bionics-suit. "Het vergt inderdaad wat vaardigheid. Als ik een stap naar rechts wil doen, dan moet ik naar links leunen. Zo'n pak hangt tjokvol sensoren en reageert op je lichaam. Het lijkt wel een robotpak. Het houdt rekening met de snelheid waarmee je beweegt. Ik moet eerst oefenen op een vlakke ondergrond. Daar is lef voor nodig. Ik zag een oudere man in dit pak, die aanvankelijk niet durfde te stappen. Misschien is mijn jonge leeftijd in dat opzicht een voordeel."

 

"To Walk Again 'leende' mij dit pak voor enkele uurtjes uit in Sporta Tongerlo. De organisatie kocht het Ekso Bionic-suit aan dankzij een boel sponsors. Natuurlijk is het duur, daar kun je al een dikke auto van kopen. Anderzijds, als ik zie hoeveel sommige prothesen kosten, dan valt dit mee. Als ik het pak had mogen meenemen, had ik dat wel gedaan. Maar nu blijf ik verbeten verder revalideren met mijn team. Ik zeg al langer dat ik opnieuw leer stappen. Ik hef mezelf verder met mijn armen. Eigenlijk zijn mijn armen voorlopig mijn nieuwe benen."

 

 

Bron: MXWorld

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: