MAC Lierop | Grand Prix | Team GDI Husqvarna grote winnaar 3-Uurs cross Lierop 03-03

Team GDI Husqvarna grote winnaar 3-Uurs cross Lierop 03-03

Drie uurs motorcross in Herselse bossen

Het GDI Husqvarna Team heeft in het Brabantse Lierop de 3 uurs-cross op haar naam weten te schrijven. Op het zware zandcircuit, bezaaid met diepe sporen, gingen Micha Boy de Waal, Rick Satink en Joshua van de Linden goed rond en wisten in drie uur tijd een ronde meer te rijden dan het achtervolgende team.

 

 

Op vrijdag en zaterdag regende het van tijd tot tijd en daardoor wisten de rijders niet wat hun te wachten stond. Echter de club had alles in het werk gesteld om de baan zo goed mogelijk te prepareren en hier waren ze goed in geslaagd. Uiteraard waren de omstandigheden zwaar en ontstonden er snel diepe sporen maar toch kon er goed gereden worden.

 

Het GDI Husqvarna Team reed in Lierop samen met het GJV Team met als rijder Joshua van de Linden. Dit bleek een perfecte combinatie want niet alleen op de baan maar ook naast de baan liep het team gesmeerd. Micha Boy de Waal en Rick Satink zagen deze wedstrijd beiden als een goede training voor het steeds dichterbij komende seizoen en konden in de zware omstandigheden mooi nog wat dingen uit testen.

 

In totaal heeft het team in 3 uur tijd maar liefst 71 ronden afgelegd en werden als de terechte winnaars afgevlagd. Rabbit Racing met ondermeer William Sans finishte als tweede voor Team Galvin. In eerste instantie zou Team Galvin aan de start komen met Heikki van den Berg, Jeroen de Groot en Jarno Verhorevoort maar omdat Heikki helaas niet mee kon doen, werd hij vervangen door de Duitser Dennis Wiemann. De Groot ging voor het team van start en kwam rond de vijfde plaats uit de Le Mans start. Het rijden ging lekker en al snel kwam hij aan op een tweede plaats. In de drie uur durende wedstrijd werd er om de twintig minuten gewisseld van rijder. Verhorevoort had het lastig op het circuit maar probeerde om zo min mogelijk fouten te maken en goed op de motor te blijven zitten. Regelmatig werd er van plaats gewisseld en zo reden ze de ene keer op een tweede plaats en dan weer op een derde plaats. Na drie loodzware uren kwam het team als derde over de finish voor Team RMR en GTAV.

 

Uitslagen en foto's

 

» KLIK HIER Voor uitslagen MyLaps

» KLIK HIER Voor uitslagen Hobbyrijders [PDF]

» KLIK HIER Voor uitslagen Startbewijshouders [PDF]

» KLIK HIER Voor de Foto's 3-Uurs Cross

 

 

Bron: Motorgazet

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: