MAC Lierop | Grand Prix | Gratis entree voor de dames bij het ONK Zijspancross en Quads in Lierop 01-07

Gratis entree voor de dames bij het ONK Zijspancross en Quads in Lierop 01-07

ONK Zijspancross 2015

Voor alle dames die graag een dag naar de motorcross willen, is er goed nieuws te melden. Op 26 en 27 september wordt er op circuit de Herselse bossen in Lierop gestreden voor de punten om het Nederlands kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads. Het hele weekend kunnen de dames gratis naar binnen om langs de crossbaan en in het paddock te kijken. Regel is dat wanneer een man verkleed komt als dame, hij het pak de hele dag aan moet houden.

 

Bax/Stupelis GP Zijspan Genk

Foto: Albert Schreuder - Bax/Stupelis GP Zijspan Genk.

 

Op zaterdag 26 september is het de beurt aan de jeugd om het beste van zichzelf te laten zien op het circuit van Lierop. Er rijden die dag vier jeugdklassen van de 65cc kleine wielen tot aan de 85cc grote wielen. Naast deze vier klassen komen de MX1 en MX2 Cup klassen aan de start. Op zondag is het de beurt aan het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads, die aangevuld worden door het NK 125cc en het Nederlands kampioenschap MX1 en MX2.

 

Willemsen/Bax GP Zijspan Genk

Foto: Albert Schreuder - Willemsen/Bax GP Zijspan Genk.

 

De top drie uit het Nederlands kampioenschap zijspancross behoort tot de absolute wereldtop. Bax/Stupelis voeren niet alleen het Open Nederlands Kampioenschap aan maar staan ook aan de leiding in het wereldkampioenschap. Willemsen/Bax hebben de stijgende lijn weer te pakken en wisten in het Belgische Genk de Grand Prix te winnen. Naast deze twee combinaties hebben we ook nog de combinatie van Werven/Beunk die steeds hoger gaat scoren in het wereld kampioenschap en de Grand Prix van Belgie af wist te sluiten op een sterke vijfde plaats. Deze drie combinaties zijn alle drie op 27 september in Lierop te zien!

 

Mike van Grinsven ONK Quads Valkenswaard

Foto: Albert Schreuder - Mike van Grinsven ONK Quads Valkenswaard.

 

Bij de quads komt het volledige Nederlandse Quadcross of Nations team van vorig jaar aan de start. Mike van Grinsven, Joe Maessen en Ingo ten Vregelaar wisten vorig jaar op het circuit van Markelo het landenklassement te winnen. Toen vormden ze een team maar in Lierop moeten ze het individueel tegen elkaar opnemen. Van Grinsven is aan een heel sterk seizoen bezig en heeft tot nu toe negen van de tien manches gewonnen. Hij heeft een voorsprong van 119 punten op Ten Vregelaar maar de strijd om de tweede plaats is nog niet gestreden. Ten Vregelaar, Ricardo Phoelich, Joe Maessen en Joeri Coppelmans staan slechts binnen acht punten!

 

 

Bron: Herman Heuvink

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: