MAC Lierop | Grand Prix | Kay de Wolf wint beide manches van het NK 85cc in Lierop 20-07

Kay de Wolf wint beide manches van het NK 85cc in Lierop 20-07

KNMV NK Motocross LIerop 2016

Kay de Wolf van het Hannamax KTM team heeft het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Lierop gewonnen.

In de eerste manche vocht hij een mooi duel uit tot aan de finishvlag en wist de manche winnend af te sluiten. In de tweede manche kwam hij al in de beginfase aan de leiding te rijden en sloeg toen gelijk een klein gaatje. Omdat Kay het tempo niet helemaal tot aan het einde van de manche vast wist te houden, kwam de tweede man toch iets dichter bij. Gelukkig was het gat groot genoeg zodat de knokkende Kay ook in de tweede manche als winnaar over de finish kwam.

 

Kay de Wolf wint beide manches van het NK 85cc in Lierop

Foto: Kay de Wolf wint beide manches van het NK 85cc in Lierop.

 

Het circuit van Lierop staat bekend als loodzwaar en hierop voelt Kay zich altijd als een vis in het water. Met veel enthousiasme stapte hij op zijn Hannamax KTM machine om te gaan trainen. Samen met 37 andere rijders verkende hij het circuit in de vrije training en ging vervolgens op pad om in de tijdtraining een snelle tijd neer te gaan zetten. Het circuit was nog helemaal vlak omdat de 85cc grote wielen de eerste klasse was die het circuit op ging. Kay wist gelijk in zijn eerste ronde zijn snelste tijd neer te zetten. Deze tijd bleek uiteindelijk goed voor een derde plaats en omdat de baan steeds zwaarder werd, slaagde niemand van de kopgroep er meer in om nog een snellere tijd neer te zetten.

 

De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats dook hij de eerste bocht in. Het tempo lag gelijk gigantisch hoog en dit zorgde ervoor dat Kay in de eerste ronde terug viel naar een vierde plaats. Niet veel later nam hij de derde plaats terug in handen en begon het rijden steeds beter te gaan. Even leek het erop dat hij de koplopers moest laten gaan maar na een aantal ronden zette Kay een tandje bij en ging in de aanval. Met nog vier ronden te gaan wist hij de tweede plaats over te nemen en werkte zich op tot aan het achterwiel van de kopman. Kay had een ronde nodig om de eerste plaats over te nemen maar hier was het nog niet mee gedaan. De tweede man bleef tot aan de laatste bocht loeren op een gaatje waar hij Kay terug kon pakken. Gelukkig wist Kay het hoofd koel te houden en kon hij de manche winnend afsluiten.

 

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Gelijk in de eerste ronde stootte hij door naar een tweede plaats en ging opnieuw in de aanval op de kopman. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam hij bij het ingaan van de derde ronde de koppositie in handen en wist gelijk een klein gaatje te slaan. Lang wist hij het tempo strak te houden maar in de slotfase moest hij het toch iets laten zakken. Het circuit was loodzwaar geworden en het kostte hem dan ook veel kracht en energie om door te blijven gaan. Ondanks dit deed hij er alles aan om ook deze manche winnend af te kunnen sluiten. De tweede man kwam steeds iets dichterbij maar Kay bleef vechten tot aan de finish en dit was voldoende om ook de tweede manche winnend af te sluiten.

 

Met een dubbele mancheoverwinning pakte Kay ook de dagzege in Lierop. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij van een vijfde plaats opgeklommen naar een tweede positie en staat slechts twee punten achter op de leider. Er staan nog drie wedstrijden op het programma waardoor er dus nog van alles mogelijk is.

 

Ook heeft Kay vorige week te horen gekregen dat hij aankomend weekend alsnog deel mag nemen aan de finale van het Europees Kampioenschap 85cc in Loket, Tsjechie. Hij zal hier zijn uiterste best gaan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

 

Bron: Motocrossplanet

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: