Jeffery Herlings tijdens De Warming Up over de MXGP in Assen 09-09

MXGP Motocross 2017

Herlings staat na zeventien van de negentien rondes is de strijd om de wereldtitel in de MXGP op de tweede plaats. De 22-jarige Brabander won vorig weekend nog de Grand Prix van Amerika. Voor Assen heeft hij z'n ambities wat bijgesteld. "Met een podium ben ik tevreden, maar een overwinning zou een kers op de taart zijn", besluit Herlings.

 

Video: RTV Drenthe - Herlings tijdens De Warming Up over MXGP Assen.

 

Cairoli 'normaalgesproken' wereldkampioen in Assen

 

Antonio Cairoli is de trotse leider in de stand. Hij heeft 96 punten voorsprong in het kampioenschap. Ieder weekend zijn er 50 punten te verdienen en dus wordt de 31-jarige Italiaan in Assen 'normaalgesproken' wereldkampioen. "Hij is gewoon de beste geweest over het hele jaar. Dat is dik verdiend. Zover ik weet heeft hij geen blessures opgelopen. Elke keer aanwezig geweest. Hij heeft veel gewonnen. Dus verdiend kampioen als hij het gaat worden", aldus Herlings.

 

Programma MXGP Assen

 

Tijdens MXGP Assen strijden 's werelds beste motorcrossers om WK-punten in de MXGP- en MX2-categorie. Ook het wereldkampioenschap voor vrouwelijke motorcrossers, Womens MX Grand Prix, het EK 150cc en het WK voor veteranen komen in Assen aan de start.

 

De strijd in het wereldkampioenschap motorcross nadert zijn ontknoping. In Assen kunnen dit weekend in zowel de MX2 als de MXGP-klasse de wereldtitels vergeven worden.

 

"Ik denk dat Cairoli en Jonas wereldkampioen kunnen worden. Dat zorgt voor veel extra publiek. Rekenkundig gezien kan ook Jeffrey Herlings nog wereldkampioen worden", zegt Van Dam.

 

Zaterdag

Vanaf 8.30 uur vrije training

12.55 uur: Race 1 - Veteranen - VMX

13.40 uur: Race 1 - Vrouwen - WMX

14.15 uur: Tijdtraining MX2

14.45 uur: Tijdtraining MXGP

16.25 uur: Kwalificatie MX2

17.10 uur: Kwalificatie MXGP

17.55 uur: Race 1 - EMX 150

 

Zondag

08.45 uur: Race 2 - Veteranen - VMX

09.45 uur: Race 2 - Vrouwen - WMX

10.25 uur: Warming Up MX2

10.45 uur: Warming Up MXGP

11.30 uur: Race 2 - EMX 150

13.15 uur: Race 1 MX2

14.15 uur: Race 1 MXGP

16.10 uur: Race 2 MX2

17.10 uur: Race 2 MXGP

 

Complete Timetabla / Entry-list MXGP Assen

 

TIME TABLE MXGP ASSEN 2017

 

ENTRY-LIST MXGP ASSEN 2017

 

Interview Motorcrosser Jeffrey Herlings bij NOS Langs de Lijn

 

Motocrosser Jeffrey Herlings vertelt in Langs de Lijn En Omstreken over zijn eerste jaar in de MXGP. Hij kijkt ook vooruit naar de 'stadioncross' in Assen van komend weekeinde, waarin Antonio Cairoli zijn negende wereldtitel kan veiligstellen.

 

Beluister het hier op NOS.nl

 

"Ik denk dat de start enorm belangrijk zal zijn. Het is een aangelegde baan waarop het naar mijn mening redelijk moeilijk inhalen is, aldus Herlings"

 

MXGP Assen LIVE op TV bij de NOS

 

De twee manches (14.15 en 17.10 uur) van de MXGP-race in Assen zijn zondag live te volgen in de uitzending van Studio Sport op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl.

 

MXGP Assen vanaf 14:15u LIVE OP NOS.NL

 

De Motocross Grand Prix Assen, ofwel MXGP Assen wordt georganiseerd door Stichting Motocross Grand Prix Assen, een initiatief van Lee van Dam, LDP International b.v. en de Motorclub Assen en Omstreken.

 

Alle info omtrent deze wedstrijd vind je hier: www.mxgp-assen.com

 

Bron: RTV Drenthe - Karin Mulder / NOS-Sport

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: