WK-punten voor Lieroppenaren Maas en van Hal 22-09

Grand Prix Zijspancross 2017

De laatste Grand Prix van het WK-seizoen zijspancrossen is succesvol verlopen voor de Lieropse bakkenisten Nick Maas en Hantje van Hal. In Markelo pakten beiden heren afgelopen weekend punten in eigen land.

 

WK-punten voor Lieroppenaren Maas en van Hal

Foto: #MX Pfau - Nick Maas Sluit WK goed af in Markelo.

 

Maas keerde terug van een knieblessure en kreeg groen licht van de huisarts om te starten. Toch leek hij de laatste GP te moeten gaan missen. Mijn vaste rijder Silvio Senz zei af. Toen leek ik op mijn verjaardag niet te kunnen rijden, zegt Maas. Een andere Duitser redde de verjaardag van Maas. Donderdag werd ik gebeld door Sebastian Engelbrecht of ik met hem wilde rijden. Daar zei ik natuurlijk ja op.

 

WK-punten voor Lieroppenaren Maas en van Hal

Foto: Jens Krner - Hantje van Hal met zijn nieuwe rijder Andreas Clohse.

 

Ook de Nederlands/Belgische-combinatie met Van Hal en Andreas Clohse stond net als een week eerder ook weer aan de start van de kwalificatierace. We reden een uitstekende kwalificatie waarin we uiteindelijk 8e werden en ons rechtstreeks kwalificeerden, zegt Van Hal. Engeibrecht en Maas hadden nog wat moeite met elkaar. We hadden een slechte start en moesten nog echt aan elkaar wennen. Daardoor zat er niet meer in dan een 15e plek, zegt Maas. Dat betekende dat ze in de last chance moesten rijden voor kwalificatie. Daarin reden we de vierde tijd waardoor we ons alsnog kwalificeerden.

 

Supergevoel

 

Totaal hebben we dit weekend zeven WK-punten mee naar huis genomen. Dit is mijn beste prestatie tot nu toe. Dit geeft een supergevoel. Het seizoen is uiteindelijk heel anders verlopen dan verwacht. Maar mede door deze switch van rijder heb ik wel kunnen laten zien wat ik in mijn mars heb. Het is nog onbekend wat ik volgend seizoen ga doen, besluit Van Hal. Maas weet inmiddels wel met wie hij volgend seizoen gaat starten, In totaal ben ik met Silvio 28e in het wereldkampioenschap geindigd. Met mijn nieuwe rijder Tobias Blank wil ik komend seizoen zeker tien plaatsen hoger eindigen. Een jonge, gemotiveerde Duitser bij wie ik volgend jaar in het bakkie stap.

 

Team Sebastian Engelbrecht - Nick Maas:

www.facebook.com/nickmaasbakkenist - www.facebook.com/sebastian.engelbrecht

 

Team Andreas Clohse - Hantje van Hal:

www.facebook.com/andreas.clohse - www.facebook.com/han.vanhal

 

Hashtag - Facebook #16teamclohsevanhal -  Twitter #16teamclohsevanhal - Google+ #16teamclohsevanhal

 

KLIK HIER Voor de beelden van de WK Zijspan wedstrijden

KLIK HIER LIVE Verslag van de wedstrijden

KLIK HIER Uitslagen na GP Nederland Finalewedstrijd

KLIK HIER Actuele standen WSC

KLIK HIER Kalender - Tussenstanden - Deelnemerslijst

 

Bron: Het Contact

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: