Coronavirus schuift wedstrijden voor zich uit...!!! 30-03

Motorcross kampioenschap 2021

Gezien de huidige ontwikkelingen bieden de geplande motorsportevenementen momenteel onvoldoende perspectief en gaan organisatoren opzoek naar alternatieven data, later dit seizoen.

 

Coronavirus schuift wedstrijden voor zich uit...!!!

Foto: Stefan Adriaans - Coronavirus schuift wedstrijden voor zich uit...!!!.

 

MXGP Wereldkampioenschap

 

Bij het MXGP kampioenschap werden de ambities voor het tweede keer dit jaar bijgesteld. Aanvankelijk zou de start plaatsvinden in het Brabantse Oss, maar ook zij lopen tegen de huidige perikelen en proberen nu samen met Infront Moto Racing (Youthstream) naar een andere datum te kijken. In Frankrijk zal dit jaar geen Grand Prix plaatsvinden op het circuit van St. Jean dAngely. Deze wedstrijd stond in eerste instantie gepland op 10 oktober maar twee weken geleden schreef de voorzitter van Motoclub Angerien 'Jean-Marie Boissonnot', dat de wedstrijd definitief niet door zal gaan.

 

Volg hier Stichting Motorcross Oss

 

Website MXGP Oss

Facebook @MotorclubOss

 

Hashtag - Facebook #MotorclubOss -  Twitter #MotorclubOss - Instagram #MotorclubOss

 

Kalenderwijziging KNMV en Dutch Masters of Motocross

 

De nationale motorsportbond KNMV kwam afgelopen week ook al met een wijziging in het competitie programma. Voor Dutch Masters of Motocross staat alleen de wedstrijd in Rhenen op 5 juni nog op de kalender. Voor de overige wedstrijden Harfsen, Oldebroek, Arnhem en Oss zoeken de organisatoren naar nieuwe data, waarvoor zij afhankelijk zijn van de coronamaatregelen en de internationale kalenders.

 

KNMV ONK Motocross

 

Het was uitkijken naar een mooie start van het Open Nederlands Kampioenschap in Boekel maar helaas heeft ook deze club de handdoek in de ring moeten gooien, waardoor hun wedstrijd op 13 en 14 maart geen doorgang kan vinden. Naar een nieuwe datum wordt gezocht. Ook Marum 27 april, gaat definitief niet door en Holten is verplaatst van 16 mei naar 10 oktober 2021.

 

ONK Sidecar & Quad Masters

 

Oldebroek gaat op 5 april niet door, naar een nieuwe datum wordt gezocht.

 

EK Motocross

 

Emmen 10 en 11 april, gaat niet door, naar een nieuwe datum wordt gezocht.

 

NK Motocross

De wedstrijd van 16 mei in Holten is verplaatst naar 10 oktober 2021.

 

Zwarte Cross Festival Lichtevoorde

 

Zwarte Cross Verplaatst van juli naar 23-24-25-26 september later dit jaar.

 

Sidecarcross FIM World Championship

 

Bij het Wereldkampioenschap Zijspancross WSC is het verderf rond de COVID-pandemie ruimschoots voelbaar en

leid tot onvermijdelijke vertragingen bij de verschillende wedstrijdorganisatoren. De eerste vier wedstrijden Oekrane, Frankrijk, Nederland (Markelo ) en Tsjechi zijn van de kalender gehaald. De WK-Sidecars Oss staat nu alleen op het programma voor Nederland, want Markelo zal niet later dit jaar alsnog worden verreden. Het kampioenschap gaat nu van start in juli in Estland.

 

Vintage Motocross Club Nederland (VMCN)

 

Ook bij de Vintage Motocross Club Nederland (VMCN) waar gestreden wordt met motoren uit de glorie jaren van weleer, laat de start van de wedstrijden nog even op zich wachten, want ook zij achten de noodzaak reel om aanpassingen door te voeren. Als eerste werd Motodrme Emmen gepland op zondag 28 maart verplaatst naar zondag 18 juli en gingen MC Utrecht 5 april en Boekel (MAC Mova 83) 18 april al van de kalender. De openingswedstrijd staat nu gepland op zaterdag 1 mei in het Zuid-Hollandse Gouda.

 

Denicol Sand Rookies definitief van de baan

 

Opnieuw een bittere pil voor de cross liefhebbers want de Denicol Sand Rookies gaat definitief niet door in 2021. Er is uitvoerig overlegd met de diverse instanties maar de conclusie is dat de organisatie niet door kan gaan. We kijken naar 2022 voor een eventuele nieuwe editie van de Denicol Sand Rookies.

 

Wereldkampioenschap Superenduro uitgesteld

 

Aanvankelijk kwam begin maart het nieuws dat het kampioenschap over drie wedstrijden verreden zou worden van 1 t/m 4 april in de Papp Laszlo Sportarena in het Hongaarse Boedapest, maar Promotor ABC Communication moet deze ambitie helaas weer bijstellen.
 

ADAC MX Masters kampioenschap

 

Voor de start van het Duitse kampioenschap ADAC MX Masters die gepland stond op 8 en 9 mei kwam men met lege handen te staan, want door de huidige ontwikkelingen kon deze geen doorgang vinden. Deze is verplaatst naar 26 en 27 juni in Reutlingen. Het Oostenrijkse gastoptreden van de ADAC MX Masters kan dit jaar om interne redenen niet plaatsvinden bij MCC Mggers.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: