Grootste Nederlandse kanshebbers MXGP Oss 17-07

MXGP Motocross 2021

Dit weekend is Circuit de Witte Ruysheuvel the place to be waar het spectaculaire MXGP circus zal neerstrijken met grote namen achter de starthekken.

 

Video: MXGP Oss - Grootste Nederlandse kanshebbers MXGP Oss.

 

MXGP met Herlings en Coldenhoff als grote kanshebbers

 

Nu aankomend weekeind het eerste kampioenschap in het Nederlandse zand verreden zal worden, lijdt het geen twijfel dat alle ogen gericht zullen zijn op Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory Racing team. Zoals velen van ons weten, is Herlings erg sterk in het zand en heeft hij de Nederlandse Grand Prix sinds 2010 in totaal 14 keer gewonnen, waaronder 10 overwinningen in MX2 en 4 in de MXGP-categorie.

 

Na de GP-overwinning in Maggiora twee weken geleden, zal Herlings na drie GP's op harde banen op zijn thuiswedstrijd met een flinke zelfverzekerdheid de nodige passie vertonen, waar hij in het verleden zijn dominantie heeft kunnen laten zien, dus is een overwinning voor de Bullet is zeer waarschijnlijk!

 

Een rijder die hem zou kunnen uitdagen voor de overwinning is Glenn Coldenhoff van Monster Energy Yamaha Factory Racing team. Voor Coldenhoff zullen de races in Oss een echte thuis GP worden aangezien de Nederlander in de directe omgeving is opgegroeid. Met het vertrouwen van een podiumplaats in Itali, waar hij voor de overwinning in de GP op gelijke hoogte stond met Herlings en met de steun van het thuispubliek, zal Coldenhoff sterk zijn en een rele bedreiging vormen.

 

Tim Gajser als grote kanshebber in Oss

 

Ondertussen zal Tim Gajser van het HRC Team proberen zoveel mogelijk punten terug te winnen. In Maggiora slaagde Gajser er niet in om op het podium te eindigen, hoewel zijn kansen op goede positie dit weekend behoorlijk groot zijn. Vorig jaar zette de Sloveen in Valkenswaard een ongelooflijke prestatie neer en werd hij 1-2 voor de tweede plaats in het algemeen klassement. Hij won ook twee keer in Lommel tijdens de Belgische triple-header, dus het lijdt geen twijfel dat Gajser in het zand kan rijden en iemand is om naar uit te kijken.

 

Cairoli zal zijn kwaliteiten in het Nederlandse zand vertonen

 

Er is ook Antonio Cairoli van het Red Bull KTM Factory Racing team, die de laatste tijd in een ongelooflijke vorm verkeert. Nadat hij er in de tweede manche in het Russische Orlyonok niet in was geslaagd punten te scoren, kwam Cairoli terug vechtend in Matterley Basin om zijn eerste GP-overwinning van het seizoen te behalen en dat volgde met nog een sterke prestatie in Maggiora met 3-3 om de strijd aan de binden met Herlings en Coldenhoff. Cairoli is altijd een goede zandrijder geweest en heeft de Nederlandse en Belgische GP's meerdere keren gewonnen, dus zou het geen verrassing zijn om hem weer op de bovenste trede te zien.

 

 

Febvre in puntenstrijd met Cairoli

 

Natuurlijk is er ook Romain Febvre van het Monster Energy Kawasaki Racing eam die zijn eerste overwinning behaalde in Maggiora, hoewel de tweede manche veel moeilijker was en de Fransman een podium en kampioenschapspunten kostte. Ondanks dat hij nog steeds derde staat, met slechts twee punten voorsprong op Cairoli, zal hij er natuurlijk op gebrand zijn om zoveel mogelijk punten te pakken om zijn plek te behouden.

 

Jeremy Seewer & Ben Watson

 

Jeremy Seewer en Ben Watson van het Monster Energy Yamaha Factory Racing team zullen dit keer ook op zoek zijn naar meer, waarbij beide rijders binnen de top 10 resultaten wisten te behalen in Maggiora. Beide courreurs staan ook bekend als goede zandrijders, dus het zou nog een GP kunnen zijn waarin we alle drie de fabrieks-Yamaha-rijders weer in de top 10 zien.

 

Jasikonis gaat voor de eerste punten in Oss

 

Vorig seizoen eindigde Arminas Jasikonis van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing als derde in tijdens de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard na twee solide derde plaatsen. Dit seizoen moet Jasikonis nog punten verzamelen nadat hij terugkeerde van een blessure, maar met de eerste zandrace van het jaar kunnen we de Litouwer op de ranglijst zien opveren, want wanneer hij de GP op zijn naam kan schrijven is zelfverzekerder dan ooit.

 

Lokale vedetten geven acte de prsence op Circuit de Witte Ruysheuvel

 

Lokale rijders als Calvin Vlaanderen van Gebben Van Venrooy Racing en Brian Bogers van Standing Construct GasGas Factory Racing zullen erop gebrand zijn om goed te presteren tijdens hun thuis GP en dat geldt ook voor wildcard rijders Lars van Berkel, Rene De Jong en Sven Van der Mierden die alle in Oss achter de starthekken verschijnen.

 

Complete programma informatie MXGP Oss

 

Naast de MXGP en MX2 zullen ook de EMX250 en EMX Open verreden worden. In beide klassen zijn ook veel Nederlanders actief, meer dan de moeite waard om dit allemaal te komen bekijken!

 

Timetable

MXGP Entry List

MX2 Entry List

EMX250 Entry List

EMXOPEN Entry List

 

KLIK HIER Voor alle verdere informatie over MX Grand Prix Oss

 

Bron: MXGP - Infront Moto Racing

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: