MAC Lierop | Grand Prix | Omroep Brabant verrast jarige Jeffrey Herlings met motorrijles in Lierop 13-09

Omroep Brabant verrast jarige Jeffrey Herlings met motorrijles in Lierop 13-09

Herlings wordt tijdens een training in LIerop verrast met Motorrijles

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft deze week meer te vieren dan zijn wereldtitel in de MX2. De Elsendorper is woensdag ook nog eens jarig. Herlings is achttien geworden en daarom besloot Omroep Brabant hem te verrassen met een eerste motorrijles.
 

Film: Omroep Brabant verrast jarige Jeffrey Herlings met motorrijles in Lierop.

 

Een dag na zijn huldiging op het Ridderplein in Gemert zat Jeffrey Herlings al weer op de crossmotor in Lierop. Omroep Brabant vond het op zijn achttiende verjaardag tijd om ook eens een andere motor te proberen. En dus dus kreeg de kersverse wereldkampioen van instructeur Sije Brinkman van Leeuw Verkeersschool zijn eerste motorrijles.

Geen normale leerling
Voor Brinkman was Herlings geen moeilijke student. "Hij staat in geen verhouding tot een 'normale' leerling. Jeffrey kan gewoon motorrijden. Normaal ga je wat meer uitleggen over de motor, maar met Jeffrey konden we gelijk aan de slag."

Voor Herlings zelf was het toch wel even wennen. "Het is natuurlijk heel anders. Deze motor is veel zwaarder, gemaakt voor op de weg." Toch ging het hem makkelijker af dan zijn eerste autorijles. "Toen liet ik de motor gelijk afslaan."

Na afloop van zijn eerste proefles kreeg Herlings van Leeuw Verkeersschool Herlings deel n van zijn motorrijles (voertuigbeheersing) aangeboden.

 

 

Bron: Omroep Brabant - Marjolein Kronenberg

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: