MAC Lierop | Grand Prix | Het leven zoals het is: Jol Roelants op Telefacts 03-01

Het leven zoals het is: Jol Roelants op Telefacts 03-01

Grand Prix Motocross 2014

De aflevering van Telefacts op VTM. Met pakkende, maar soms ook hilarische beelden van de 34 en zijn entourage.

Roelants lijkt een geboren optimist en steekt alle energie in zijn revalidatie voor zover dat mogelijk is. Bekijk het verslag van Evi de Witte.

 

Video: VTM - Het leven zoals het is: Jol Roelants op Telefacts.

 

Roelants traint en loopt in een Ekso Bionics pak

 

Een goede conditie is meegenomen om jezelf te bewegen in het Ekso Bionics-suit. "Het vergt inderdaad wat vaardigheid. Als ik een stap naar rechts wil doen, dan moet ik naar links leunen. Zo'n pak hangt tjokvol sensoren en reageert op je lichaam. Het lijkt wel een robotpak. Het houdt rekening met de snelheid waarmee je beweegt. Ik moet eerst oefenen op een vlakke ondergrond. Daar is lef voor nodig. Ik zag een oudere man in dit pak, die aanvankelijk niet durfde te stappen. Misschien is mijn jonge leeftijd in dat opzicht een voordeel.

 

Het leven zoals het is: Jol Roelants op Telefacts

Foto: VTM - Het leven zoals het is: Jol Roelants op Telefacts.

 

To Walk Again 'leende' mij dit pak voor enkele uurtjes uit in Sporta Tongerlo. De organisatie kocht het Ekso Bionic-suit aan dankzij een boel sponsors. Natuurlijk is het duur, daar kun je al een dikke auto van kopen. Anderzijds, als ik zie hoeveel sommige prothesen kosten, dan valt dit mee. Als ik het pak had mogen meenemen, had ik dat wel gedaan. Maar nu blijf ik verbeten verder revalideren met mijn team. Ik zeg al langer dat ik opnieuw leer stappen. Ik hef mezelf verder met mijn armen. Eigenlijk zijn mijn armen voorlopig mijn nieuwe benen.

 

 

Bron: VTM - Evi de Witte

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: