MAC Lierop | Grand Prix | Bradley Mesters komt dicht bij eindzege in NK 65cc in Lierop 20-07

Bradley Mesters komt dicht bij eindzege in NK 65cc in Lierop 20-07

KNMV NK Motocross LIerop 2016

Bradley Mesters van HMX Racing heeft zaterdag in het Nederlands Kampioenschap 65cc kleine wielen in Lierop een manchezege weten te boeken. De rijder uit Waalre won op overtuigende wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche streed hij voor de zege maar door een valpartij in de laatste ronde moest hij toen genoegen nemen met een vierde plaats waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

 

Bradley Mesters komt dicht bij eindzege in NK 65cc in Lierop

Foto: Dean Schellen pakt podiumplaats in het NK 85cc in Lierop.

 

Na zijn overwinning in Eersel wilde Bradley wederom het beste uit zichzelf halen in Lierop. Om zijn eigen woorden te gebruiken: "De overwinningen smaken naar meer". Om die reden heeft Bradley samen met zijn vader en trainer Henri Verstappen voor aanvang van de wedstrijd het circuit goed bestudeerd. In de tijdtraining ging Mesters er gelijk vol in en ook snel kreeg hij een goed ritme. Hij wist de snelste tijd neer te zetten en mocht hiermee als eerste een plekje kiezen achter het hek.

 

In de eerste manche pakte hij een goede start en reed samen met Auclair de eerste bocht in. Hoewel Auclair hem net iets voor was in het begin wist Bradley hem een bocht later te passeren. Gedurende de wedstrijd kwam hij steeds beter in zijn ritme en wist een mooi gat te slaan op de tweede man. Met voorsprong wist hij de manche te winnen.

 

Bij de start van de tweede manche was hij iets te gretig. Hij ging te vlug naar achter hangen en schoot met zijn voet onder de versnellingspook vandaan. Hierdoor kon hij niet doorschakelen, wat tot gevolg had dat Mesters zijn motor op het startveld achterover trok. Fanatiek ging hij in de achtervolging en wist zich tijdens de eerste ronde al terug op te werken van een vijftiende naar een vierde plaats. Duidelijk was dat hij de snelste man op het circuit was. Bradley schoot snel door naar de tweede plek. Ronde na ronde kwam hij dichterbij de kopman. In de allerlaatste ronde zette hij alles op alles om de koppositie over te nemen, maar helaas. Achter in het bos kwam hij niet goed uit over de knippen en werd van zijn motor afgeslingerd. Op een vierde plaats kon hij zijn weg vervolgen maar ging gelijk weer in de aanval om nog te proberen derde te worden. Hij kwam nog heel dicht bij maar helaas net iets tekort om hem te kunnen passeren waardoor hij als vierde werd afgevlagd.

 

Met een eerste en een vierde plaats in de manches eindigde Bradley op een tweede plaats in het dagklassement. Hoewel Mesters teleurgesteld uit de race kwam was hij, na een afkoelperiode, toch tevreden over zijn resultaten. Met een goed gevoel gaat hij de zomerstop in en bereidt hij zich voor op de eerstvolgende wedstrijd op 4 september in Varsseveld.

 

Ook Raf Meuwissen kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap 125cc in Lierop. Nadat hij in de tijdtraining een goede vijfde tijd neer had weten te zetten, kwam hij bij de start van de eerste manche heel slecht weg. Vanaf een 22ste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen en zette alles op alles om terug naar voren te komen. Dit ging hem goed af want hij wist de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een goede vierde plaats over de finish.

 

In de tweede manche zat Raf er vele malen beter bij na de start maar helaas kon hij ditmaal niet lekker in zijn ritme komen waardoor er niet meer in zat dan een zesde plaats. Met deze resultaten eindigde Raf op een vijfde plaats in het dagklassement.

 

Bron: Motocrossplanet

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: