Dutch MX Season Opener Lierop ontvangt grote namen

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  24-01-2023

Over ruim vijf weken (zondag 5 maart) opent het Nederlandse Motorcross seizoen als Dutch MX Season Opener op het legendarische zandcircuit in Lierop.

 

Tal van gevechten hebben hier reeds plaats gevonden voor de eindoverwinning. Ook nu zal het er niet minder op worden want opnieuw mogen we tal van sterke namen aan het reeds bestaande lijstje toevoegen.

 

Dutch MX Season Opener Lierop ontvangt grote namen

Foto: Eric Laurijssen - Mitch Evans (Kawasaki Racing Team).

 

We zijn enthousiast om te kunnen melden dat de Australier Mitch Evans van het Kawasaki Racing Team MXGP naar Lierop zal komen en in de 500 klasse van start te gaan. Evans reed de afgelopen drie seizoenen voor het HRC Honda team naast Tim Gajser en maakt nu de overstap naar Kawasaki. Om zijn voorbereiding op de eerste Grand Prix in ArgentiniŽ compleet te maken, pakt hij de wedstrijd in Lierop nog mee waarin hij tal van rijders zal treffen die hij een week later ook in ArgentiniŽ op het circuit tegen komt.

 

Maar ook Harri Kullas, Adam Sterry, Davy Pootjes en Micha Boy de Waal hebben hun deelname aan het evenement toegezegd en kunnen zeker hoge ogen gaan gooien!

 

In de 250 klasse zal Romano Aspers sinds lange tijd weer zijn eerste wedstrijd op Nederlandse bodem rijden. Aspers maakte vorig jaar een mooie stijgende lijn door in de Dutch Masters of Motocross maar raakte betrokken bij een scooter ongeluk waardoor hij lang uitgeschakeld was. Nu zit hij terug op de motor en is zich momenteel in Spanje aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen.

 

Omdat we de WK dames de kans geven om in de 125cc klasse te rijden, gaan we in Lierop al heel wat sterke dames aan de start krijgen. Naast Shana van der Vlist, Lotte van Drunen en Jenitty van der Beek gaan we in Lierop ook Lynn Valk (vice wereldkampioene) en Danee Gelissen aan de start krijgen. Daarnaast zal ook meervoudig Frans Kampioen, Amandine Verstappen, het zware zand van Lierop gaan trotseren.

 

Ook de 125cc klasse krijgt steeds meer kleur met deelname van wereldkampioen 85cc, Gyan Doensen en zijn trainingsmaat binnen de Nederlandse KNMV selectie, Jayson van Drunen (ADAC Youngster 85 Kampioen).

Rijders en teams die hun deelname aan het evenement hebben toegezegd:
  • Monster Energy Yamaha Factory MX2 met Jago Geerts, Thibault Benistant en Rick Elzinga
  • Hutten Metaal Yamaha Racing met Ivano van Erp, Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis
  • De Baets Yamaha met Benoit Paturel
  • Riley Racing Yamaha met Joel Rizzi en wanneer Hakon Fredriksen voldoende hersteld is van zijn blessure zal ook hij rijden
  • Gebben van Venrooy Yamaha met Calvin Vlaanderen
  • JWR Honda Racing met Hardi Roosiorg en Alvin Ostlund
  • JHMX GasGas met Sven van der Mierden
  • BT Racing Husqvarna met Maxime Grau en Wesley Dieudonne

Maar we weten zeker dat dit lijstje met nog enkele weken te gaan nog aardig zal aandikken. Wees er dus op 5 maart bij en geniet van deze grote wedstrijd in het mooie Lierop.

 

Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener in Lierop kunt u kijken op op de website van MAC Lierop. We houden u op de hoogte via www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl.

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op info@motocrossplanet.nl of Chat on WhatsApp.

 

Fotocredits - Eric Laurijssen

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: