MAC Lierop | Grand Prix | Zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk wordt eindelijk wereldkampioen 14-09

Zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk wordt eindelijk wereldkampioen 14-09

Grand Prix Zijspancross 2015

Etienne Bax is zondag wereldkampioen zijspancross geworden. De Bergeijkenaar won samen met zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis de Grand Prix van Saint Jean d' Angely in Frankrijk. Daarmee verdienden ze zoveel punten, dat ze niet meer ingehaald kunnen worden door hun concurrenten voor de titel: het duo Giraud/Mucenieks. "Het is een prachtige belevenis. Het regent hier dat het barst, maar dat mag de pret niet drukken", aldus Etienne Bax kort na de finish.

 

Video: Voor de tweede keer verdampt Wereldtitel Herlings.

 

Ondanks de grote belangen hield Bax zijn zenuwen goed in bedwang in Frankrijk. In de eerste manche eindigde hij als tweede met slechts een halve seconde achterstand op landgenoten Daniel Willemsen en Robbie Bax, de broer van Etienne.

 

Tweede manche

 

In de tweede manche maakte Etienne Bax het karwei af door zelf als eerste over de finish te komen. "Ik heb niet echt lekker gereden. Dat kampioenschap speelt toch het hele weekend door je hoofd. Dan rij je toch anders rond. Het kon voor mij niet vlug genoeg afgelopen zijn. Toen begon het ook nog te regenen voorafgaand aan de tweede manche. Daar kreeg ik nog wel een beetje schrik van. Gelukkig viel het mee en hebben we er een mooie race van kunnen maken."

 

Het kampioenschap werd meteen groots gevierd door Bax en de 150 meegereisde fans. "Ze stonden met vlaggen en shirts aan de finish en hebben er n groot feest van gemaakt. Prachtig!"

 

Huldiging zijspancrosser Etienne Bax en Kaspars Stupelis

 

Maandagavond om 19.00 uur volgt de huldiging van de kampioenen in het centrum van Bergeijk. "Iedereen is van harte welkom", zei Bax, die zondagavond aan de telefoon nogal nuchter bleef onder zijn bijzondere prestatie. "Dat is ook goed", grapte hij, "want ik moet nog 900 kilometer naar huis rijden."

 

Worldchampions Sidecarcross 2015  #2 E. Bax (NL) / K. Stupelis (LV)

Foto: Luc Vandera - Worldchampions Sidecarcross 2015 #2 E. Bax (NL) / K. Stupelis (LV).

 

 

Bron: Omroep Brabant - Bram Beenen

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: