MAC Lierop | Grand Prix | Lars Griekspoor mist nipt het podium in het NK MX2 in Lierop 20-07

Lars Griekspoor mist nipt het podium in het NK MX2 in Lierop 20-07

KNMV NK Motocross Lierop 2016

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Lierop net naast het podium gegrepen. De rijder uit Nieuw Vennep wist derde en vierde te worden in de manches en eindigde hiermee op een gedeelde derde plaats maar omdat zijn tweede mancheresultaat minder was, moest hij genoegen nemen met een vierde plaats in het dagklassement.

 

Lars Griekspoor mist nipt het podium in het NK MX2 in Lierop

Foto: Lars Griekspoor mist nipt het podium in het NK MX2 in Lierop.

 

De MX1 en MX2 klasse reden samen in Lierop. Lars had in de training gelijk het goede ritme te pakken en zette een elfde tijd op de klokken waarvan hij de vijfde MX2-rijder was.

 

Ondanks het feit dat hij het tegen vele MX1-rijders op moest nemen, slaagde hij erin om in de eerste manche een hele goede start te pakken en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Het rijden ging lekker en dit zorgde ervoor dat hij lang stand wist te houden op een vierde plaats van de MX2 klasse. Lars kon het tempo goed hoog blijven houden en dit zorgde ervoor dat hij in de laatste ronde de derde man nog kon passeren en als derde werd afgevlagd.

 

Na een goede rustpauze kwam hij in de tweede manche een stuk minder goed weg bij de start. Hij ging gelijk in de aanval en wist in de eerste paar ronden vele plaatsen winst te boeken. Net als in de eerste manche kon hij goed door blijven gaan tot in de slotfase en kwam als vierde van de MX2 klasse over de finish.

 

Met een 3-4 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement, met hetzelfde aantal punten als de derde man. Het rijden begint steeds beter te gaan met Lars en in de komende zomerperiode zal hij zijn trainingsschema vasthouden zodat hij sterk voor de dag kan komen in de eerstvolgende NK wedstrijd op 3 september in Varsseveld.

 

Bron: Team Griekspoor

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: