MAC Lierop | Grand Prix | Voorbeschouwing dames GP Valkenswaard: Alle ogen gericht op Britt van der Wekken 30-03

Voorbeschouwing dames GP Valkenswaard: Alle ogen gericht op Britt van der Wekken 30-03

Grand Prix Motocross 2013

De vooruitzichten op Nederlands succes bij de dames zijn nog nooit zo goed geweest als dit jaar. De belangrijkste Nederlandse troef is Britt van der Wekken. De 21-jarige rijdster uit Oosterhout eindigde afgelopen jaar op de fraaie derde plaats in het WK-eindklassement. De belangrijkste kanshebber op de zege is de Italiaanse Chiara Fontanesi. Zij won afgelopen jaar beide manches op het Eurocircuit. Die goede prestaties zette ze bij latere wedstrijden verder en dat resulteerde in haar eerste wereldtitel. Ze komt echter niet uit met startnummer 1, maar rijdt met nummer 8. Ook de nummer twee van afgelopen jaar, de Ierse Natalie Kane, staat nu opnieuw op de deelnemerslijst.

 

Alle ogen gericht op Britt van der Wekken

Foto: Alle ogen gericht op Britt van der Wekken.

 

Naast Britt van der Wekken eindigden afgelopen jaar nog twee Nederlandse rijdsters bij de beste tien. Dat waren Marianne Veenstra en Nina Klink . Zij komen ook nu aan de start. Daarnaast zijn er nog meer Nederlandse deelneemsters: Marille de Mol, Britt van der Werff, Nancy van der Ven, Liliane Muilwijk, Mandy Koning, Demi Goezinnen, Stephanie Stoutjesdijk en Kimberley Braam.

De dames trainen op zondag 31 maart. Ze rijden hun kwalificatie race om 15.30 uur. Aan het eind van de zondag - om 18.50 uur - start de eerste manche van de dames. Ze openen op maandag 1 april het wedstrijdprogramma om 10.10 uur met hun tweede manche.
 

Een samenvatting van de Grand Prix Valkenswaard is maandagavond 1 april te zien op Omroep Brabant TV vanaf 19.17 uur, daarna ieder uur herhaald.

Kijk voor meer informatie www.gpvalkenswaard.nl en www.facebook.com/gpvalkenswaard
 

 

Bron: MOTO73

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: