Romain Febvre zegt toe voor Dutch MX Season Opener Lierop

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  07-02-2023

Met nog iets minder dan vier weken te gaan, begint het deelnemersveld voor de Dutch MX Season Opener in Lierop op 5 maart vorm te krijgen. In de 500 klasse mogen we EX wereldkampioen MX1 en MXGP Grand Prix winnaar, Romain Febvre van het Kawasaki Racing team, verwelkomen.

 

Romain Febvre zegt toe voor Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Bavo - Romain Febvre zegt toe voor Dutch MX Season Opener Lierop.

 

Febvre komt samen met zijn teammaat Mitch Evans naar Lierop om zijn laatste voorbereidingswedstrijd op de start van het wereldkampioenschap in Argentinië te rijden. Febvre streed in 2021 met Jeffrey Herlings om de wereldtitel MXGP maar werd toen uiteindelijk net tweede. Na een zware beenblessure in 2022 kwam hij sterk terug en wist de allerlaatste manche in Turkije te winnen. Na een goede wintervoorbereiding staat Febvre er momenteel goed voor en we zien hem dan ook graag in actie in Lierop!

 

Nadat eerder Calvin Vlaanderen, Benoit Paturel, Sven van der Mierden, Micha Boy de Waal, Alvin Ostlund, Hardi Roosiorg, Harri Kullas, Adam Sterry en Davy Pootjes hun deelname aan het evenement al hadden toegezegd, kunnen we u nu ook melden dat de snelle Belg Brent Van Doninck van JM Racing Honda aan de start komt, evenals voormalig Grand Prix winnaar en regerend ADAC Masters Kampioen, Max Nagl.

 

Daarnaast zullen ook de Duitsers Stefan Ekerold, Henry Jacobi en de Nederlanders Marcel Conijn, Twan van Essen en Kjell Verbruggen in Lierop aan de start komen!

 

Voor de rijders: Verschillende klassen beginnen al bijna vol te zitten, wil je deelnemen aan de wedstrijd in Lierop, wacht dan niet te lang met inschrijven.

 

Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener in Lierop kun je kijken op www.maclierop.nl

Inschrijven Dutch MX Season Opener Lierop

Heb jij de Licence2Race-app nog niet gedownload op je smartphone en je wilt deelnemen, dan zul je dit eerst moeten doen. Alle informatie staat op de website van de organisator: www.maclierop.nl/inschrijven.

Er is een maximaal aantal deelnemers dat in iedere klasse kan deelnemen, als er geen ticket meer beschikbaar is dan is het maximale aantal inschrijvingen al bereikt.

 

De WK dames rijden in de 125cc klasse. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@motocrossplanet.nl

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op  of Chat on WhatsApp.

 

Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener in Lierop kunt u kijken op op de website van MAC Lierop. We houden u op de hoogte via www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: