Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop

Start van het Nederlandse mx seizoen 2024

  21-02-2024

Op zondag 3 maart valt het starthek voor de eerste keer op Nederlandse bodem bij de Dutch MX Season Opener in Lierop. Veel sterke rijders hebben hun deelname aan het evenement toegezegd!

 

Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Ray Archer - Jeffrey Herlings - Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop.

 

In de 500 klasse krijgen we vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start. Herlings is bezig aan een goede voorbereiding en wil in Lierop de puntjes op de i zetten voordat hij afreist naar Argentinie voor de eerste Grand Prix! Maar in de 500 klasse hebben we nog een aantal sterke rijders die de weg in het zand weten te vinden waaronder Jago Geerts en Calvin Vlaanderen van het Monster Energy Yamaha Factory team en de Honda-rijders Brent van Doninck (JM Honda Racing) en Pauls Jonass (Standing Construct Honda) die vorig jaar beiden succesvol waren op het zware zandcircuit. Daarnaast zullen we ook Benoit Paturel, Petar Petrov en Kevin Brumann in Lierop ontvangen evenals ADAC kampioen Max Nagl en zijn landgenoot Henry Jacobi. Naast Herlings en Vlaanderen komen er met Micha Boy de Waal, Sven van der Mierden, Marcel Conijn, Freek van der Vlist, Nick Leerkes, Raf Meuwissen, Youri van’t Ende en Mitchell van den Essenburg nog meer Nederlanders aan de start die het seizoen goed willen beginnen in Lierop.

 

Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Bavo - Calvin Vlaanderen - Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop.

 

In de 250 klasse gaan de toerentallen hoog op lopen in Lierop. Onze Nederlandse topper in de MX2 klasse, Kay de Wolf, komt naar Lierop en gaat zijn titel van vorig jaar verdedigen. De Wolf komt uit Eersel en is een echte zandspecialist, wat dus zeker genieten gaat worden op het zware circuit van Lierop. Maar we hebben nog meer Nederlandse toptalenten die in Lierop gas gaan geven en dit zijn Kay Karssemakers en Cas Valk, vorig jaar tweede en derde in het EMX250 Kampioenschap. Ook Jens Walvoort, die dit jaar het volledige wereldkampioenschap MX2 gaat rijden, is in Lierop aanwezig evenals Bradley Mesters en Scott Smulders. Deze zes Nederlanders moeten het op gaan nemen tegen meervoudig EMX250 winnaar, Hakon Fredriksen en zijn teammaat bij WZ Racing, Oriol Oliver uit Spanje. Ook Max Werner en Hakon Osterhagen van het team van Jacky Martens komen naar Lierop!

 

Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop

Foto: Juan Pablo Acevedo - Gyan Doensen - Steeds meer grote MX talenten naar Dutch MX Season Opener Lierop.

 

De 125 klasse zit vol met talent. Gyan Doensen, die onlangs Italiaans Kampioen wist te worden, wil zijn goede vorm in Lierop verder zetten. Hij zal vergezeld worden door Dean Gregoire, Dani Heitink, Jayson van Drunen en Dex Kooiker. Maar ook van Belgische zijde komen er sterke rijders naar Lierop met Jarne Bervoets en Tyla van de Poel. Rijders waar ook zeker rekening mee moet worden gehouden zijn Kasimir Hindersson, Max Ernecker, Aron Katona en Freddie Bartlett.

 

Over de veertig deelnemers in de 85cc staan te trappelen om het circuit van Lierop op te gaan. Hier zitten veel Nederlandse talenten tussen maar ook snelle rijders uit het Buitenland. Daarnaast hebben we in Lierop een aantal snelle dames aan de start waaronder Lotte van Drunen, Lynn Valk, Shana van der Vlist, Danee Gelissen, Sara Anderson e.a.

 

We hebben er vertrouwen in dat nog meer rijders zich aan zullen melden voor deelname aan het evenement maar het belooft nu al een knaller van een wedstrijd te worden.

Koop nu uw tickets in de voorverkoop

 KAARTVERKOOP 

Tickets Dutch MX Season Opener

 

Alle vier de klassen binnen vol te raken. Rijders die mee willen doen, schrijf je snel in voordat het te laat is. De inschrijving loopt volledig via de Licence2Race-app. Dit kan alleen als iemand geregistreerd staat bij de KNMV in een ONK klasse. De Licence2Race-app is gekoppeld aan het KNMV licentiesysteem en daarmee wordt het voor alle rijders en voor de organisator veel makkelijker om de inschrijving te regelen.

 

Heb jij de Licence2Race-app nog niet gedownload op je smartphone en je wilt deelnemen, dan zul je dit eerst moeten doen. Alle informatie staat op de website van de organisator: www.maclierop.nl/inschrijven.

 

 MELD JE HIER AAN 

Inschrijving Dutch MX Season Opener

 

De WK dames rijden in de 125cc klasse. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@motocrossplanet.nl

 

Er is een maximaal aantal deelnemers dat in iedere klasse kan deelnemen, als er geen ticket meer beschikbaar is dan is het maximale aantal inschrijvingen al bereikt. De 250 klasse is vol, u kunt op een reservelijst komen door een mail te sturen naar info@motocrossplanet.nl

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: