MAC Lierop | Grand Prix | Etienne Bax gehuldigd in Bergeijk: 'Ik dacht wat is het hier druk' 15-09

Etienne Bax gehuldigd in Bergeijk: 'Ik dacht wat is het hier druk' 15-09

Grand Prix Zijspancross 2015

Enkele honderden inwoners van Bergeijk hebben maandagavond Etienne Bax gehuldigd. De zijspancrosser werd afgelopen zondag, samen met zijn Letse bakkenist Kaspars Stupelis, wereldkampioen in het Franse Saint Jean 'd Angely. Bax was beduusd van alle aandacht. "Toen ik hier aan kwam rijden dacht ik: wat is het hier druk. Ik heb er geen woorden voor. Gewoon prachtig dit."

 

Video: Omroep Brabant - Etienne Bax gehuldigd in Bergeijk: 'Ik dacht wat is het hier druk'.

 

Even later op het podium heeft Bax nog wel een paar woorden voor zijn fans en sponsoren. "Wereldkampioen worden dat doe je niet alleen. De mensen om ons heen, die maken dat je wereldkampioen bent. Super bedankt!"

 

Lauwerkransen

 

Nadat Bax de achterband van zijn motor nog even flink heeft laten spinnen op het podium is het de beurt aan burgemeester Driek van de Vondervoort om de wereldkampioenen toe te spreken en twee enorme lauwerkransen om te hangen.

 

"Wij als gemeentebestuur zijn ontzettend trots dat we eindelijk een wereldkampioen in Bergeijk hebben. Etienne en Kaspars, van harte gefeliciteerd", aldus de burgemeester.

 

Eindelijk

 

Eindelijk. Dat woordje flitste ook bij Etienne Bax afgelopen zondag door zijn hoofd toen hij over de finish kwam. "We hebben hier ons hele leven voor gevochten. De afgelopen drie seizoenen hadden we kampioen kunnen worden. Door blessureleed of mechanische problemen lukte het telkens niet. Nu is het eindelijk gelukt. Dat is de kers op de taart."

 

 

Bron: Omroep Brabant - Bram Beenen

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: