Lucas en Sacha Coenen naar Lieropse Season Opener

Start van het Nederlandse mx seizoen 2024

  27-02-2024

Aankomende zondag (3 maart) gaat het Nederlandse motorcross seizoen van start op circuit de Herselse Bossen in Lierop. Het deelnemersveld wordt steeds sterker en het beloofd echt een wedstrijd van hoog niveau te worden.

 

Lucas en Sacha Coenen naar Lieropse Season Opener

Foto: Lucas en Sacha Coenen naar Lieropse Season Opener.

 

De MX2 klasse zit vol met jonge en gretige rijders en hier komen Lucas en Sacha Coenen nog bij voor Lierop. Deze getalenteerde tweeling maakte vorig jaar regelmatig indruk in het wereldkampioenschap MX2 en zo wist Lucas op zestien jarige leeftijd al zijn eerste Grand Prix te winnen in Indonesië. Een vijfde plaats was uiteindelijk zijn deel in de eindstand en dat wil hij dit jaar zeker verbeteren. Ook Sacha liet regelmatig zien dat hij de snelheid heeft om vooraan mee te strijden. Hoogtepunten waren o.a. zijn tweede plaats in de kwalificatieheat in Finland en top vijf plaatsen in Tsjechie en Zweden.

 

De gebroeders Coenen gaan het in het diepe zand van Lierop opnemen tegen o.a. Kay de Wolf, Cas Valk, Hakon Osterhagen, Max Werner, Scott Smulders, Bradley Mesters, Hakon Fredriksen, Oriol Oliver e.a.

 

Ook in de 500 klasse krijgen we vuurwerk met de deelname van Jeffrey Herlings, Jago Geerts, Pauls Jonass, Calvin Vlaanderen, Brent van Doninck e.a.

 

De weersvoorspellingen zien er goed uit waardoor de Dutch MX Season Opener in Lierop alle ingredienten heeft om weer eens een lekker dagje naar de motorcross te gaan!

 

Kortom, Lierop vormt komend weekend weer het decor voor spannende motorsporttaferelen, want alle vier de klassen zitten nagenoeg vol dus dat belooft dus nu al een knaller van een wedstrijd te worden!

Tijdschema Dutch MX Season Opener

KLIK HIER Voor de publicatie van het tijdschema van a.s. zondag

Tijdtraining 250cc

Er is op de Dutch MX Season Opener veel animo voor de 250cc klasse. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om in twee groepen tijdtraining te rijden, welke dienen als kwalificatie voor de manches. Deze kwalificatie leidt tot 55 deelnemers die in de manches van de 250cc klasse van start gaan.

 

De groepsindeling voor deze trainingen (alleen voor de 250cc van toepassing) wordt woensdagavond bekend gemaakt. Op basis hiervan weet je als deelnemer in welke trainingsgroep je ingedeeld staat. Deze trainingsgroep staat vast. Indien je niet of te laat aanwezig bent is deelname/kwalificatie voor de manches uitgesloten.

 

Kortom, Lierop vormt komend weekend weer het decor voor spannende motorsporttaferelen, want alle vier de klassen zitten nagenoeg vol dus dat belooft dus nu al een knaller van een wedstrijd te worden!

 

Als er hierover nog vragen zijn kunt u contact opnemen met: secr@maclierop.nl

Toegangsprijzen Circuit de Herselse bossen

- Volwassenen (vanaf 18 jaar) € 30,-

- Jongeren van 13 t/m 17 jaar € 12,50

- Kinderen t/m 12 jaar vrije toegang

Camping/Rennerspark Circuit Lierop

De Camping/Rennerspark is zaterdag 2 maart vanaf 16.00 uur geopend.

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: