Kay de Wolf en Roan vd Moosdijk van start in Lierop

Start van het Nederlandse MX seizoen 2023

  21-02-2023

De Dutch MX Season Opener in Lierop komt nu echt in een rap tempo dichter bij, want op zondag 5 maart is circuit de Herselse bossen het decor van de Nederlandse seizoensopener waarbij er een ijzersterk deelnemersveld staat.

 

Kay de Wolf en Roan vd Moosdijk van start in Lierop

Foto: S Fleischer - Kay de Wolf en Roan vd Moosdijk van start in Lierop.

 

De organisatie is blij te kunnen melden dat de twee Nederlandse toppers Kay de Wolf en Roan van de Moosdijk het deelnemersveld van de MX2 klasse komen versterken. Beide rijders komen uit de streek van Lierop en rijden samen voor het Nestaan Husqvarna Factory MX2 team. Voor beiden is dit een belangrijk jaar waarin ze hoge ogen willen gooien in het wereldkampioenschap MX2.

 

Niet alleen de Wolf en van de Moosdijk zijn er bij gekomen maar ook Kay Karssemakers zal in Lierop. De crosser uit Boxtel is onlangs opgenomen in het BT Racing Husqvarna team en liet vorig jaar veel mooi dingen zien in het wereldkampioenschap MX2. Hij zal samen met zijn teammaten Maxime Grau en Wesley Dieudonne aanwezig zijn in Lierop.

Grote namen MX2 klasse in Lierop

Met trots kunnen we nog een jong talent aan de sterke MX2 klasse toevoegen en dat is Cas Valk. De Fantic Maddii Factory-rijder wist vorig jaar EMX125 kampioen te worden en werd derde in het wereldkampioenschap. Dit jaar maakt hij de overstap naar de MX2 klasse en we verwelkomen hem dan ook graag in Lierop.

 

De MX2 klasse zal in Lierop zeker voor vuurwerk gaan zorgen met de volgende namen aan de start:

 

Yamaha komt met een sterke delegatie aan rijders naar Lierop. Monster Energy Yamaha Factory MX2 komt met Vice wereldkampioen, Jago Geerts, aan de start maar ook Dutch Masters en EMX250 kampioen, Rick Elzinga, en zijn teammaat Thibault Benistant zullen in Lierop hun krachten meten.

 

Maar naast het officile fabrieksteam in de MX2 klasse van Yamaha zal ook het Hutten Metaal Yamaha team naar Lierop komen. Ook deze line up is zeer sterk met Ivano van Erp, Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis.

 

Maar er komen er meer want ook Riley Racing Yamaha zal aanwezig zijn met de Brit Joel Rizzi. Sinds lange tijd zal Romano Aspers in Lierop weer zijn eerste wedstrijd op Nederlandse bodem rijden. Aspers maakte vorig jaar een mooie stijgende lijn door in de Dutch Masters of Motocross maar raakte betrokken bij een scooter ongeluk waardoor hij lang uitgeschakeld was. Hij heeft deze winter veel getraind in Spanje en is er klaar voor om in Lierop het zand in te gaan!

 

Een team dat dit jaar op jacht gaat naar succes in het EMX250 Kampioenschap is het SB Racing KTM team. Vorig jaar wisten ze met Yago Martinez een manche te winnen in Frankrijk en mochten daar plaats nemen op het podium. Dit jaar komen ze aan de start met Jens Walvoort, Nico Greutmann en het Spaanse talent Francisco Garcia. Het team dat gevestigd is in Eindhoven zal er in Lierop alles aan doen om het seizoen sterk te beginnen!

 

Kortom er staat in Lierop een ijzersterk deelnemersveld in de MX2 klasse waarbij we zeker vuurwerk kunnen verwachten!

Inschrijven Dutch MX Season Opener Lierop

Voor de rijders: De 250cc zit vol en de overige klasse beginnen ook bijna vol te raken, dus wil je deelnemen aan de wedstrijd in Lierop wacht dan niet te lang met aanmelden.

 

Heb jij de Licence2Race-app nog niet gedownload op je smartphone en je wilt deelnemen, dan zul je dit eerst moeten. Alle informatie staat op de website van de organisator: www.maclierop.nl/inschrijven.

 

Er is een maximaal aantal deelnemers dat in iedere klasse kan deelnemen, als er geen ticket meer beschikbaar is dan is het maximale aantal inschrijvingen al bereikt.

 

De WK dames rijden in de 125cc klasse. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@motocrossplanet.nl

 

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: 06-10910266 of per mail op  of Chat on WhatsApp.

 

Voor meer informatie over de Dutch MX Season Opener in Lierop kunt u kijken op op de website van MAC Lierop. We houden u op de hoogte via www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: