F&H Racing en Quentin Prugnieres van start in Lierop

Start van het Nederlandse mx seizoen 2024

  29-02-2024

De laatste dagen komen er steeds meer toprijders bij die aankomende zondag (3 maart) deel gaan nemen aan de Dutch MX Season Opener in Lierop. Het Nederlandse F&H Racing team zal met de Fransman Quentin Prugnieres naar het zware zandcircuit van Lierop komen om daar hun voorbereiding op het naderende Grand Prix seizoen verder te zetten.

 

F&H Racing en Quentin Prugnieres van start in Lierop

Foto: F&H Racing en Quentin Prugnieres van start in Lierop.

 

De getalenteerde Fransman was vorig jaar in verschillende manches van het EMX250 Kampioenschap in de top drie te vinden en werd uiteindelijk zesde in de eindstand. Dit jaar maakt hij de overstap naar het wereldkampioenschap MX2 en heeft tot nu toe een goede voorbereiding achter de rug. Prugnieres wordt hierin bijgestaan door meervoudig Grand Prix winnaar, Marc de Reuver, die uiteraard de fijne kneepjes van het vak beheerst!

 

In Lierop zal Prugnieres het op gaan nemen tegen niemand minder dan Kay de Wolf, Lucas en Sacha Coenen, Hakon Fredriksen, Hakon Osterhagen, Oriol Oliver, Max Werner, Cas Valk, Jens Walvoort, Scott Smulders e.a.

 

Ook in de 500 klasse krijgen we vuurwerk met de deelname van Jeffrey Herlings, Jago Geerts, Pauls Jonass, Calvin Vlaanderen, Brent van Doninck e.a.

Tijdschema Dutch MX Season Opener

KLIK HIER Voor de publicatie van het tijdschema van a.s. zondag

Tijdtraining 250cc

Er is op de Dutch MX Season Opener veel animo voor de 250cc klasse. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om in twee groepen tijdtraining te rijden, welke dienen als kwalificatie voor de manches. Deze kwalificatie leidt tot 55 deelnemers die in de manches van de 250cc klasse van start gaan.

 

De groepsindeling voor deze trainingen (alleen voor de 250cc van toepassing) wordt woensdagavond bekend gemaakt. Op basis hiervan weet je als deelnemer in welke trainingsgroep je ingedeeld staat. Deze trainingsgroep staat vast. Indien je niet of te laat aanwezig bent is deelname/kwalificatie voor de manches uitgesloten.

 

Kortom, Lierop vormt komend weekend weer het decor voor spannende motorsporttaferelen, want alle vier de klassen zitten nagenoeg vol dus dat belooft dus nu al een knaller van een wedstrijd te worden!

 

Als er hierover nog vragen zijn kunt u contact opnemen met: secr@maclierop.nl

Toegangsprijzen Circuit de Herselse bossen

- Volwassenen (vanaf 18 jaar) € 30,-

- Jongeren van 13 t/m 17 jaar € 12,50

- Kinderen t/m 12 jaar vrije toegang

Camping/Rennerspark Circuit Lierop

De Camping/Rennerspark is zaterdag 2 maart vanaf 16.00 uur geopend.

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: