Electrocross na groots succes opnieuw in Lierop

Start van het Nederlandse mx seizoen 2024

  02-03-2024

Electrocross na groots succes aankomende zondag opnieuw in Lierop tijdens Dutch MX Season Opener.

 

Electrocross voor kinderen van 5 t/m 10 jaar zondag in Lierop

Foto: Martie Jeuken - Electrocross voor kinderen van 5 t/m 10 jaar zondag in Lierop.

 

Voor de allerjongsten zijn er op Circuit de Herselse bossen ook de modernste motoren, want KTM Nederland zorgt dat de modernste E-Mini’s of wel elektrische crossmotoren naar Lierop komen.

 

Na het gigantische succes in de afgelopen jaren zal deze positieve lijn tijdens de Dutch MX Season Opener wedstrijden worden voortgezet en zal KTM Nederland opnieuw demonstraties verzorgen voor kinderen van 5 tot 10 jaar (afhankelijk van lengte/gewicht) die graag eens op een motor stappen. Tussen 11.00 uur tot 15.00 worden zij hier door een professionele gecertificeerde trainer ontvangen om op een speciaal daarvoor geprepareerd circuit met E-mini bikes hun testrondjes te maken.

 

Electrocross voor kinderen van 5 t/m 10 jaar zondag in Lierop

Foto: Anton Maas - Electrocross voor kinderen van 5 t/m 10 jaar zondag in Lierop.

 

Deelnemers aan deze nieuwste motorsport generatie krijgen instructies om de beginselen van het crossen op de juiste wijze aan te leren. Gratis aanmelden kan ter plaatse bij de trainers van KTM, waar voor kleding, helm en laarzen wordt gezorgd.

 

Kortom, ouders zijn met hun kinderen van harte uitgenodigd om van deze gelegenheid gebruik te maken, waarmede we als motorsport vereniging graag bijdragen aan het elektrificeren van de motorsport.

Compleet programma Dutch MX Season Opener Lierop bekend

Voor aankomend weekend is het complete programma (time-table) deelnemerslijsten (entry list) bekend. Zie onderstaand het complete overzicht in ons programmablad.

 

 Online Programmablad 

Dutch MX Season Opener in Lierop

 

Kortom de mensen achter MAC Lierop zijn er heelmaal klaar voor om er samen met Motocrossplanet een prachtig motorsportweekeind van de maken.

Tijdtraining 250cc

Er is op de Dutch MX Season Opener veel animo voor de 250cc klasse. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om in twee groepen tijdtraining te rijden, welke dienen als kwalificatie voor de manches. Deze kwalificatie leidt tot 55 deelnemers die in de manches van de 250cc klasse van start gaan.

 

De groepsindeling voor deze trainingen (alleen voor de 250cc van toepassing) wordt woensdagavond bekend gemaakt. Op basis hiervan weet je als deelnemer in welke trainingsgroep je ingedeeld staat. Deze trainingsgroep staat vast. Indien je niet of te laat aanwezig bent is deelname/kwalificatie voor de manches uitgesloten.

 

Kortom, Lierop vormt komend weekend weer het decor voor spannende motorsporttaferelen, want alle vier de klassen zitten nagenoeg vol dus dat belooft dus nu al een knaller van een wedstrijd te worden!

 

Als er hierover nog vragen zijn kunt u contact opnemen met: secr@maclierop.nl

Toegangsprijzen Circuit de Herselse bossen

- Volwassenen (vanaf 18 jaar) € 30,-

- Jongeren van 13 t/m 17 jaar € 12,50

- Kinderen t/m 12 jaar vrije toegang

Camping/Rennerspark Circuit Lierop

De Camping/Rennerspark is zaterdag 2 maart vanaf 16.00 uur geopend.

Alle informatie over de wedstrijden in Lierop

Voor meer informatie over deze wedstrijd kunt u contact opnemen met Arno van den Brink op het telefoonnummer: +31 6-10910266, per mail info@motocrossplanet.nl of via de Chat Chat on WhatsApp.

 

Alle berichtgeving over de Dutch MX Season Opener in Lierop is de komende periode via de websites  www.maclierop.nl en www.motocrossplanet.nl te volgen, waar we u van de laatste informatie u op de hoogte zullen houden.

 

 

 

ACTUELE INFO:

 

KALENDER 2024

ROUTEBESCHRIJVING

GESCHIEDENIS

TRAININGSTIJDEN

 

KNMV NIEUWS

MX-MASTERPLAN

 

MX PROMOTIONS: